2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Varškės cepelinai



Reikės:
500 gr. liesos varškės;
13 šaukštų manų kruopų;
4 šaukštai bulvių krakmolo;
1 kiaušinis;
druskos;
50ml vandens.

Visus produktus sumaišome ir išminkome tešlą lipnią.

Įdarui:
virta morka;
virtos mėsos;
svogūnas nedidelis;
druskos;
prieskoniai.
Viską sumalti ir įdaryti cepelinus.

Man gavosi dešimt cepelinų.

Virti apie dešimt minučių.


Receptas rastas supermamose, patalpintas Ulės.

Blynų ryšulėliai



Reikės:
14 v.š. miltų (kupinų)
250 ml vandens;
250 ml pieno;
3 v.š. aliejaus;
2 v.š. cukraus;

Įdarui:
300 varškės;
1 obuolys;
2 v.š. cukraus;

Užpilui:
200 ml liesos grietinėlės;
1 v.š. cukraus.

Iš tešlai skirtų produktų išmaišome skystą tešlą ir iškepame lietinius.
Įdarui viską sumaišome.
Imame iškeptą lietinį, ant jo centro dedame įdaro, tada suimame kraštus ir padarome ryšulėlį. Susmeigiame smeigtuku.
Sudedame visus ryšulėlius į kepimo skardą.
Liesą grietinėlę pakaitiname su šaukšteliu cukraus ir apipilame ryšulėlius.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.

2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Keksiukai su dešra ir feta



Reikės:
100 g pieno;
65 g sviesto;
130 g miltų;
1 kiaušinis;
80 g dešros rūkytos;
40 g fetos;
žiupsnelis druskos;
0,5 a.š. kepimo miltelių.

Sviestą ištirpiname, į jį pilame pieną, mušame kiaušinį, dedame kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Pilame miltus, išmaišome. Sudedame smulkiai sutrupintą sūrį, kubeliais pjaustytą dešrą.
Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 15-20 min 180C.

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Kalakutienos troškinys


Reikės:
500g kalakutienos kumpio arba šlaunelių mėsos;
2 svogūnai;
2 morkos;
2 obuoliai;
2 v.š. kmynų;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai;
150 ml grietinės.

Kalakuto mėsą supjaustome gabaliukais. Užpilame prieskoniais, druska, kmynais ir paliekame marinuotis.
Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais.
Morką - kubeliais.
Į keptuvę beriame svogūnus, pjaustytas morkas ir apkepiname. Sudedame juos į puodą, pilame vandeniu ir verdame, kol apkeps keptuvėje šiek tiek ir mėsa. Tada dedame mėsą į puodą prie svogūnų ir morkų, užpilame tiek vandens, kad vos vos viską apsemtų. Sutarkuojame burokine tarka obuolius ir dedame į puodą. Troškiname ant lėtos ugnies. Jei reikia, įdedame dar druskos, prieskonių. Pabaigoje, skysčio perteklių nupilame, sudedame grietinę, išmaišome ir išjungiame viryklę.
Skanaus.

Obuolių tortas


Reikės:
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
6 v.š. miltų (su kaupu);
3 v.š. cukraus.

Obuolių sluoksniui:
1 kg obuolių;
1 pakelis vaisių želė;
1 a.š. želatinos;
cukraus pagal skonį.

Kremo sluoksniui:
1/2 litro pieno;
1 pakelis citrinų pudingo;
200 g minkšto sviesto;
1 stiklinė cukraus.

Biskvito tešlai baltymus labai standžiai išplakame. Atskirame inde išplakame cukrų su tryniais ir miltais bei kepimo milteliais. Atsargiai maišant, į trynių masę, pilame išplaktus baltymus, nuolat plakant ir dedant baltymų po šaukštą.

Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Užpilame cukrumi (aš dėjau penkis šaukštus), išmaišome. Supilame į troškinimo indą (aš sudėjau į gilią keptuvę) ir troškiname ant silpnos ugnies, kol obuoliais pasileis, suminkštės, suteš. Tada supilame želė iš pokelio ir želatinos šaukštelį. Viską maišome, kaitiname, masė truputį ir paverda, bet nieko tokio. Kai obuolių masė bus visa tokia minkšta, želė ištirpusi, tada išjungiame ugnį ir supilame šią masę ant kompotu sulaistyto biskvito (biskvitą laisčiau gausiai). Dedame į šaldytuvą, kad atvėstų.
Paruošiame pudingą kaip nurodyta ant pakelio. Kai pudingas jau pagamintas, jį atvėsiname iki kambario temperatūros. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, ir sumaišome su pudingu. Gerai išplakame ir sudedame ant obuolių masės. Viršų gražiai išlyginame ir dedame į šaldytuvą geriausiai per naktį.

Labai labai skanus tortas. Neriebus, gaivus. Visiems labai patiko.
Puošiame pagal poreikį.

Receptas iš čia: http://dalia.clanteam.com/2012/01/04/tortas-su-obuoliu-drebuciais/

2012 m. vasario 14 d., antradienis

Balandėliai pekine



Ne kiek naujas receptas, kiek jo idėja:
Reikės:
didesnis pekino kopūstas;
įdaro kaip mėgstate balandėliams (aš dedu virtus ryžius, maltą kiaulieną, kiaušinį, saują džiuvėsių, prieskonių, druskos).

Pekino storąjį kotą nupjauname, lapus gražiai išaižome. Baltąją storąją dalį gražiai peiliu pjauname horizontaliai pekino lapo. Lapo storoji dalis suplonėja, jis gali gražiai susisukti ir netrūkti.
Dedame įdarą ant lapo viršūnės, ir sukame kaip balandėlius.
Sudedame glaudžiai į puodą, užpilame verdančio vandens (vandenį užverdame , dedame pomidorų padažo, žiupsnį druskos, sutirštiname miltais) ir užpilame ant balandėlių. Tada paverdame balandėlius su padažu 20min.

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Duoniukai



Reikės:
120 g miltų;
120 g avižinių dribsnių;
120 g saulėgrąžų;
2 v.š. aliejaus;
500 ml vandens.

Viską sumaišome inde ir paliekame 20 min išbrinkti. Tešla gaunasi tikrai skystoka. Pusę masės supilame į skardą, išlyginame šaukštu, kad visur tolygiai pasiskirstytų ir kepame 180C. Po 12 min ištraukiame ir supjaustome į gabaliukus, tada kišame kepti toliau, apie 30min.
Kai iškepa viena dalis, pilame likusią tešlą ir kepame tai pat.

Receptas pagal aguonėlę.

Ananasinis tortas su plikytu sviestiniu kremu



Reikės:

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
160 g miltų;
140 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius gerai išplakame, pilame cukrų, išplakame. Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir po truputį supilame į tešlą.
Aš visada kepu tris atskirus biskvitus. Pilu trečdalį tešlos ant kepimo popieriaus apibrėžtos torto formos trafareto ir iškepu. Taip darau tris kartus. Kepu apie 8-10min 180C įkaitintoje orkaitėje.

Kremas:

600 ml. pieno;
300 gr. minkšto sviesto;
5 v.š. miltų;
1 v.š. krakmolo;
150 gr. cukraus pudros;
0,5 a.š. vanilinio cukraus;
100 gr. balto šokolado;
nedidelis indelis konservuotų ananasų griežinėlių.

Kremas. 300 ml. pieno išplakame su miltais ir krakmolu. Kitus 300 ml. užviriname, tada į užvirusį pieną supilame su miltais išplaktą pieną. Maišydami viską vėl užviriname. Paverdame (būtinai maišydami) ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės maždaug iki grietinės konsistencijos. Nukeliame kremą nuo ugnies ir gerai išplakame šluotele arba mikseriu, kad neliktų jokių gumuliukų. Plakdami supilame ištirpintą baltą šokoladą. Tada supilame kremą į dubenėlį, imame maistinę plėvelę ir dedame ją ant kremo paviršiaus taip, kad tarp plėvelės ir kremo neliktų oro (taip išvengsime plutelės susidarymo ant vėstančio kremo paviršiaus). Pastatome kremą vėsti iki kambario temperatūros. Kol kremas vėsta, mikseriu išplakame minkštą (ne ištirpintą, o natūraliai atšilusį ir suminkštėjusį) sviestą su cukraus pudra ir vanilinu, kol masė padvigubėja ir tampa labai puri.

Iki kambario temperatūros atvėsusią pieno masę dar kartą išplakame mikseriu. Tuomet pastatome ją į šaldytuvą, kad labai gerai atvėstų, nes priešingu atveju sumaišę plikytą masę su sviestu gausime skystą kremą (!). Atvėsintą masę pilame į išplaktą sviestą ir viską paskutini kartą gerai išplakame mikseriu. Turi gautis tirštas, nuo mikserio antgalių nekrentantis kremas.
Surinkimas. Ananasų griežinėlius gerai nusausiname ant po pierinės servetėlės, kad kreme nuo jų nebėgtų sultys. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame vieną biskvito lakštą į lėkštę, sulaistome 3 šaukštais indelyje likusio ananasų sirupo. Užtepame kremo, ant viršaus sudedame pusę ananasų, mentele įspaudžiame juos į kremą. Galima ant viršaus užtepti dar truputį kremo, kad geriau priliptų kitas biskvitas. Tą pati darome su kitu biskvitu. Tuomet uždedame paskutinį - trečią - biskvitą ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Galima jo truputį pasilikti papuošimui.

O aš dariau taip:
Užvirinau pieną, į jį supyliau kitą dalį pieno išmaišytą su miltais, krakmolu, užviriau, nuolat maišiau kol sutirštėjo. Tas atsitiko tikrai greitai. SUpyliau tirpintą šokoladą. Paskui nedengiau kaip rašė recepte su jokia plėvele, tiesiog nunešiau į balkoną, ten vėsu, vis nueidavau kas penkias minutes pamaišyti, ir man greit visa pieno masė atvėso.
Sviestą, nors ir kambario temperatūros, man buvo sunku išplakti iki purumo, nes jis vis vėlėsi aplink mikserį, tad aš pusei minutės jį įkišau į mikrobangę, jis neišsilydė (na, tik šiek tiek didesni gabalai apsilydė), bet tapo minkštas ir labai lengvai susiplakė su cukraus pudra.
Tada kai pieno masė atvėso, sumaišiau abi šias mases kartu ir dar palaikiau balkone kol gerai atvėso. Pertepinėjau torto lakštus. Pirmiausia dėjau nusausintus konservuoto ananaso gabaliukus, tada kremą, tada biskvitą, tada vėl ananasus, tada vėl kremą, biskvitą ir t.t. Biskvitus sulaisčiau konservuotų ananasų sultimis.

Tortas patiko. Labai skanus, saldus, ananasas puikiai dera, nors tokio derinio bijojau - šokoladas, pienas, ananasas. Tortas labai sotus, užtenka nedidelio gabaliuko. Tortą tepiau ryte, dienos pabaigoje pjovėme, tai buvo dar minkštokas, geriausia, kad pastovėtų per naktį šaldytuve. Kitą dieną tortas buvo nuostabus, kremas pilnai įsigėręs kiek gali įsigerti į biskvitą, sustingęs, skanus.
Rekomenduoju tikrai.
Kremo gaunasi daug, tad pilnai užteko sutepti 23 cm tortą.

Receptas pagal: http://aj-receptai.blogspot.com/2011/01/tortas-ananasinis-su-plikytu-sviestiniu.html

2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Lietiniai



Reikės:
250 g miltų;
250 g manų kruopų;
800 ml vandens;
1 kiaušinis;
10 g mielių;
2 v.š. cukraus.

Cukrų išsukame su mielėmis kol suskystės. Mušame kiaušinį ir išplakame. Supilame pusę vandens.
Atskirame inde sumaišome miltus ir manų kruopas. Pilame po truputį į kiaušinių/mielių/vandens masę. Galiausiai supilame likusį vandenį ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Paliekame valandai išbrinkti.
Kepame kaip lietinius.

Šokoladiniai sausainiai



Reikės:
120 g sviesto;
100 g šokolado;
100 g cukraus;
150 g miltų;
25 g kakavos;
60 g riešutų (aš dėjau migdolus);
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sviestą išlydome, pilame cukrų ir išmaišome. Mušame kiaušinį, ir gerai išmaišome.
Atskirame inde sumaišome kakavą, miltus ir kepimo miltelius ir pilame į sviesto masę.
Riešutus susmulkiname, šokoladą stambiai supjaustome ir viską sumaišome su tešla.
Darome paplotėlius, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 10-15min.

Receptas iš Beatos knygos.

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Naminė varškė su sviestu



Reikės:
1 litras pieno;
40 g sviesto;
2 v.š.obuolių acto;
0,5 a.š. druskos.

Pieną supilti į puodą, sudėti sviestą ir užvirti. Supilti druską, actą ir pavirti pora minučių. Atsiskiria varškės gumuliukai, pienas tampa skaidrus. Nukošiame.
Skanaus.

2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Batono apkepukai su baltymais



Reikės:
batono riekių;
uogienės arba uogų išspaudų (aš naudojau nuo manų kruopų sriubos juodųjų serbentų išspaudas) sumaišytas su cukrumi;
3 v.š. cukraus į baltymą;
1 kiaušinio baltymas.

Kiaušinio baltymą išplakame iki standumo, suberiame cukrų ir plakame iki kol cukrus ištirps.
Ant batono riekių užtepame uogienės, uždedame baltymus išplaktus ir dedame į įkaitintą 180C orkaitę 10min.
Baltymų sluoksnį galite tepti daug storesnį negu užtepiau aš.

Manų kruopų sriuba su varške



Reikės:
600 g juodųjų serbentų;
900 ml vandens;
6-7 v.š. cukraus;
150 g varškės;
šlakelį pieno;
cukraus į varškę pagal skonį (aš dėjau arbatinį šaukštelį vieną);
6 v.š. manų kruopų.

Juoduosius serbentus užpilame cukrumi, užpilame 400 ml vandens ir paverdame 5 min. Nukošiame. Pilame atgal į puodą, supilame likusį vandenį ir užverdame, jei labai rūgštu, pridėkite dar cukraus. Sudedame manų kruopas ir ant lėtos ugnies vis pamaišant verdame kol sutirštės, kol kruopos išbrinks.
Varškę su cukrumi ir šlakeliu pieno išsukame iki purios masės.
Į lėkštę pilame sriubos, į vidurį dedame varškės masės.

Sriubos konsistencija puiki, pati sriubos idėja super, tik mano pastebėjimas toks: juodieji serbentai pakankamai rūgščios uogos, tad kitą kartą (o kitą kartą šią sriubą dar tikrai virsiu), ją virsiu iš braškių - jos švelnesnio skonio, ne tokios rūgščios, reikės daug mažiau cukraus ir manau, bus daug skaniau.

Makaronai su konservuotais pomidorais



Reikės:
skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse (400g);
pokelis makaronų (400-500g) ;
1 paprika;
saujelė pjaustyto griežinėliais poro;
400g kiaulienos kumpio.

Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame prieskonius, druską ir išmaišome. Dedame į keptuvę ir šiek tiek pakepiname, beriame pjaustytą porą, kubeliais pjaustytą papriką ir viską apkepiname.
Konservuotus pomidorus sutriname blenderiu iki tyrės konsistencijos. Visą šią skystą masę pilame į puodą ir užverdame. Kai užverda, sudedame apkeptą mėsą ir daržoves. Troškiname ant lėtos ugnies apie dešimt minučių. Jei reikia, pasūdome.
Kitame puode išverdame makaronus, nusunkiame. Ant jų supilame pagamintą padažą su mėsa ir gerai išmaišome. Skanaus.

Pica keptuvėje



Reikės:
1 kiaušinis;
120 ml pieno;
70 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
80 g dešros;
100 g sūrio.

Iš šių produktų užmaišome blynų tešlą.
Pilame ją į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir ant lėtos ugnies kepame didelį vieną blyną. Atsargiai jį apverčiame ir iškepame gražiai abi puses.
Ant vienos jau apkepusios pusės sudedame tarkuotą dešrą, tarkuotą sūrį ir jei norite, užpilkite pagal skonį pomidorų padažo. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant lėtos lėtos ugnies kol sūris išsilydys. Paskui atsargiai blyną perdėkite į lėkštę.

Tikrosios picos neprimena padas, nes gaunasi minkštas kaip blynas (ir purus), tačiau greitiems pusryčiams šis patiekalas labai tinka, nes greitai pasigamina ir yra labai skanus.

2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Apelsinų - morkų apkepas



Reikės:
1 didelė morka;
1 didesnis apelsinas;
90 g manų kruopų;
30 g sviesto;
2 kiaušiniai;
3-4 v.š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame ištirpintą sviestą, išplakame. Morką ir apelsiną sublenderiuojame iki tyrės konsistencijos. Pilame į kiaušinių masę. Dedame kepimo miltelius, manų kruopas. Išmaišome.
Pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Kalakuto kepsniai



Reikės:
kalakuto šlaunelių mėsos arba kumpio;

marinatui:
4 skiltelės česnako (norintiems aštriau- dėkite česnako daugiau);
1 a.š. druskos;
1 v.š. medaus;
3 v.š. aliejaus;
žiupsnelis pipirų maltų.

Česnako skilteles sutraiškome, sumaišome su skystu medumi, aliejumi, pipirais ir druska. Gerai išmaišome.
Kalakuto mėsą supjaustome stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui), pilame ant mėsos marinatą ir paliekame bent porai valandų marinuotis.
Po to mėsos gabalus mauname ant medinių iešmelių, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie pusvalandį 180C.

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Omleto sriuba



Reikės:
1 kiaušinis;
60 ml pieno;
40 g miltų;
žiupsnelio druskos;
krapų;
sultinio.

Kiaušinį, pieną, druską ir miltus išplakame ir keptuvėje iškepame omletą vieną pusę kepant pabarsčius krapais.
Išėmus iš keptuvės omletą, susukame ritinėlį.
Puode užverdame sultinį ir išjungiame viryklę. Omletą supjaustome ritinėliais ir sudedame į sultinį. Patiekiame.
Skanaus.

Ryžių sausainiai



Reikės:
180 ml ryžių dribsnių;
180 ml kokoso drožlių;
180 ml miltų;
120 ml cukraus;
1 v.š. medaus;
50 g migdolų;
1 a.š. kepimo miltelių;
70 g sviesto;
1 kiaušinis.

Ryžių dribsnius, kokoso drožles, miltus, cukrų, sumaltus iki miltų migdolus ir kepimo miltelius išmaišome dubenyje. Atskirame dubenyje išlydome sviestą, dedame medų, išmaišome, mušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Viską pilame ant sausų produktų. Rankomis išminkome.
Formuojame rutuliukus, juos suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame tarpus, nesuguldome sausainių visai vienas prie kito.
Kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 10-15min.
Skanūs sausainukai.

Morkų vafliai



Reikės:
1 morka;
50 g sviesto;
150 g kefyro;
10 g sėlenų;
200 g miltų;
50 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.

Morką išverdame ir sutriname su kefyru iki tyrės konsistencijos. Dedame cukrų, žiupsnelį druskos, mušame kiaušinį ir išmaišome. Pilame sėlenas, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tirštoka.
Dedame tešlos po šaukštelį į vaflinę ir kepame kol iškeps.
Skanūs, gražios oranžinės spalvos vafliai. Nėra labai trapūs, tokie šiek tiek minkštesni.

Kotletai tešloje



Reikės:
500 g maltos mėsos;
1 morka;
1 kiaušinis;
saujelė smulkiai pjaustyto poro;
saujelė džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Tešlai:
2 st. pieno;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla būtų blynų tirštumo.

Morką sutarkuojame ir kartu su smulkiai pjaustytu poru apkepiname keptuvėje su žiupsneliu druskos ir prieskoniais. Apkeptas daržoves dedame į maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame džiuvesėlius ir gerai išminkome.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame blynų tešlą, tirštoką.

Imame gabaliuką faršo, plonai suplojame kotletuką, leidžiame į blynų tešlą iki viršaus, tada su šaukštu išimame ir apkepame keptuvėje. Taip darome su visa mėsa.

O pabaigą galime pasirinkti patys: arba pabaigiame kepti orkaitėje 20-25min. 180;
arba pabaigiame troškinti puode: į verdantį pasūdytą vandenį sudedame kotletukus ir ant lėtos ugnies troškiname apie 15min.
Jei troškinsite vandenyje, tai tešla nuo kotletukų šiek tiek patiš, šiek tiek nukris, bet gausis tikrai labai skanu, primins šiek tiek koldūnus didelius :-)

Avižiniai kukuliukai



Reikės:
225 g avižinių dribsnių;
60 g miltų;
170 ml kefyro;
50 g sviesto
1 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Sviestą ištirpiname, pilama cukrų, druską, išmaišome. Pilame miltus, avižinius dribsnius ir kefyrą. Rankomis išminkome tešlą. Tešla lipni, bet ji tokia ir turi būti.
Puode užverdame vandenį, darome kukuliukus ir verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje apie 20min.
Labai patiko. Sveika, paprasta, pigu ir greita. Pusryčiams pats tas.

Receptas iš Moters savaitgalio patiekalai "Puryčiai" numerio.

2012 m. vasario 7 d., antradienis

Kefyro vafliai



Reikės:
3 kiaušiniai;
80 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
100 g sviesto;
200 g kefyro;
20 g ruginių sėlenų;
220 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Minkštą sviesta išsukti su cukrumi, pilti kefyrą, mušti kiaušinius ir gerai išplakti. Berti druską, kepimo miltelius, sėlenas, išmaišyti. Pilti miltus ir gerai išmaišyti.
Tešla gaunasi tiršta, bet mes ją dar paliekame bent dešimčiai minučių išbrinkti.
Kepame vaflinėje vaflius kol iškeps.
Skanučiai, labai trapūs vafliai...mmmm...

Sukti karbonadai su dešra



Reikės:
8 vnt kiaulienos nugarinės riekelių;
8 vnt rūkytos dešros riekelių;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį;
2 kiaušiniai;
džiuvesėlių.

Kiaulienos nugarinės riekeles išmušame mėsos plaktuku su prieskoniais, druska.
Ant kiekvieno karbonado gabaliuko dedame plonai nupjautos dešros riekelę ir susukame suktinuką. Taip padarome su visa mėsa.
Kiaušinius mušame į lėkštę, išplakame. Džiuvesėlius pilame į kitą lėkštę. Karbonado suktinuką pamirkome kiaušinio plakinyje, po to džiuvesėliuose, po to kiaušinyje ir galiausiai vėl džiuvesėliuose.
Kepame labai trumpai keptuvėje kol suktinukų kraštai lengvai apskrus. Perdedame į kepimo indą ir pabaigiame kepti orkaitėje apie 25min 180C.

2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Keksiukai su migdolais



Reikės:
200g sviesto;
100g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
200g miltų;
50g migdolo drožlių;
3 kiaušiniai;
100g kefyro.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat plakame. Pilame kefyrą. Beriame kepimo miltelius, išmaišome, pilame migdolų drožles. Pilame miltus ir gerai išmaišome.
Tešlą dedame į keksiukų formeles, ant viršaus pabarstome rudojo cukraus šiek tiek ir kepame orkaitėje apie 25min 180C.

Tortelini sriuba su daržovėmis



Reikės:
1 svogūnas;
1 morka;
2 bulvės;
150 g cukinijos;
1 skardinė konservuotų pupelių pomidorų padaže (400g);
1 paprika;
150 g tortelini;


Svogūną, papriką ir morką supjaustome kubeliais. Beriame į keptuvę ir apkepiname su prieskoniais ir druska.
Puode užviriname vandenį, beriame kubeliais pjaustytas bulves, paverdame 5 min, dedame apkepintas daržoves ir verdame dar 10 min. Suberiame kubeliais pjaustytą cukiniją ir konservuotas pupeles. Paverdame dar 5 min. Suberiame tortelini ir paverdame dar penkias minutes. Jei reikia, pasūdome.
Skanaus.

Karbonadai sluoksniuotoje tešloje



Reikės:
10 vnt kiaulienos nugarinės karbonadų;
1 pakelis šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos (500g);
10 griežinėlių sūrio;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Mėsą įtriname prieskoniais, druska ir išmušame mėsos plaktuku. Sluoksniuotą tešlą atšildome. Pas mane pakuotėje buvo penki gabaliukai tešlos po 100 g. Aš kiekvieną gabaliuką perpjoviau pusiau.
Ant kiekvieno gabaliuko dedame karbonadą, ant jo - sūrį ir susukame tūtelę. Taip padarome su visais mėsos gabalais.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 25-30 min.

Ryžių košės ir obuolių apkepas



Reikės:
2 st. pieno (apie 350 ml) ;
5-6 v.š. ryžių dribsnių;
1 didesnis obuolys;
cukraus pagal skonį;
1 saujelė razinų.
žiupsnelio cinamono.

Pieną pilame į puodą ir užverdame. Sudedame ryžių dribsnius ir verdame apie penkias minutes, kol košė sutirštės. Beriame žiupsnelį cukraus, sudedame razinas. Išjungiame viryklę ir paliekame dar keletui minučių ataušti ir išbrinkti.
Obuolį nulupame, supjaustome gabaliukais, beriame pagal skonį cukraus (aš bėriau nepilną šaukštą), žiupsnelį cinamono. Išmaišome.
Išbrinkusią ryžių košę dedame į kepimo indą, ant jos sudedame obuolius.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min 180C.

2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Vištos sparneliai su apelsinais



Reikės:
1,5 kg vištos sparnelių;
2 apelsinai;
pagal norimą kiekį bulvių;
druska pagal skonį;
pipirų pagal skonį;
maltos raudonosios paprikos žiupsnelis;
1 svogūnas.

Bulves supjaustome į keturias dalis ir paverdame kol jos beveik išvirs.
Vištienos sparniukus supjaustome į gabaliukus. Svogūną supjaustome žiedeliais ir išskaidome.
Į kepimo indą sudedame vištienos sparnelius, svogūno žiedelius, padruskiname, beriame žiupsniuką pipirų. Išmaišome. Supilame nusunktas bulves.
Iš vieno apelsino išspaudžiame sultis.
Kitą nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Į kepimo indą sudedame apelsino skilteles. Išmaišome viską.
Į apelsino sultis pilame pora šaukštų aliejaus, šaukštelį maltos raudonosios paprikos. Gražiai užpilame viską ant vištienos masės.
Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.

Datulių ir obuolių pyragas



Reikės:
100 g datulių;
1 obuolys;
200 g miltų;
200 ml kefyro;
50 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g cukraus;
2 kiaušiniai.

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame kefyrą, tirpintą sviestą, išmaišome. Pilame kepimo miltelius ir išmaišome. Sudedame supjaustytas datules ir išmaišome. Pilame miltus, supjaustytus gabaliukais obuolius ir gerai išmaišome. Pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Drėgnas, skanus pyragas.

2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Karameliniai makaronai



Reikės:
350 g obuolių;
65 g cukraus;
35 g sviesto;
65 ml vandens;
pusė citrinos;
130 g makaronų;
sauja migdolo drožlių (apie 50 g).

Obuolį nulupame, išimame sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Pusės citrinos sultis išspaudžiame ir nutarkuojame žievelę. Dedame į obuolius. Pilame vandenį, dedame 25 g cukraus ir verdame ant lėtos ugnies apie 8 min. Vandens beveik nelieka.
Makaronus išverdame. Nusunkiame.
Keptuvėje išlydome 25 g sviesto, dedame 25 g cukraus, šaukštelį cinamono. Supilame makaronus ir kepiname apie 5-6 min.
Į kepimo indą sudedame ištroškintus obuolius, ant jų - pakepintus karamelizuotus makaronus.
Keptuvėje dedame dar 10 g sviesto, pilame 15g cukraus, išlydome, išmaišome. Pilame migdolų drožles, pakepiname pora minučių. Šias apskrudusias migdolų drožles dedame ant makaronų viršaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.

Sriuba su Tortelloni



Reikės:
2 bulvės;
1 saliero lapkotis;
vynuoginių pomidorų sauja;
1 svogūnas;
1 morka;
100g tortelini;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį;
100g raudonųjų lešių.

Bulves supjaustome kubeliais ir užkaičiame su vandeniu.
Saliero lapkotį supjaustome smulkiai, svogūną ir morką supjaustome smulkiais kubeliais ir viską dedame į keptuvę, pilame druskos pagal skonį, prieskonių ir pakepiname šiek tiek. Pilame lęšius ir dar pakepiname pora minučių.
Į verdančias bulves supilame visą keptuvės turinį ir verdame apie 15 min. Po to sudedame vynuoginius pomidorus, paverdame dar 10 min, sudedame tortelini ir paverdame dar 5-6 min.
Skanaus.

2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Keksas su džiovintų slyvų kompotu



Reikės:
150 ml džiovintų slyvų kompoto;
60 ml aliejaus;
50 ml grietinės;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių;
180-200 g miltų;
1 sauja razinų;
džiovintų slyvų iš kompoto;
60 g cukraus.

Į dubenį pilame kompotą, aliejų, grietinę, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Mušame kiaušinį, pilame cukrų, miltus. Išmaišome. Dedame gabaliukais supjaustytas slyvas, razinas. Išmaišome. Pilame į formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Mano slyvų kompotas buv toks: į vandenį įmečiau džiovintų slyvų, cukraus pagal skonį ir paviriau pora minučių. Išjungiau viryklę, įmečiau saujelę juodųjų serbentų dėl rūgštelės. Į šį pyragą naudojau šitaip pagamintą kompotą ir iš šio kompoto išgriebtas razinas.
Šį kompotą viriau ne dėl šio pyrago, tai skanus gėrimas. Kompotą tiesiog sugalvojau panaudoti pyrage, kai mačiau, kad per dieną jis nebus visas išgertas.

Skanus pyragas. Tikrai.

Kotletukai su cukinija ir sviesto įdaru



Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
150 g cukinijos;
sviesto;
krapų;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį;
džiūvesėlių;
2 kiaušiniai pamirkymui.

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, dedame į ją faršą, kiaušinį, druską, prieskonių ir saują džiuvesėlių. Išminkome. Jei faršas labai"skystas"dedame dar šiek tiek džiuvesėlių.
Sviestą supjaustome nedidukais gabaliukais (maždaug lazdyno riešuto dydžio).
Krapus supjaustome smulkiai.
Sviestą apvoliojame krapuose.
Imame paruoštą faršą, į jo vidų dedame krapais aplipusį sviesto gabaliuką ir formuojame kotletuką. Apvoliojame džiuvėsiuose, kiaušinyje ir vėl džiuvėsiuose. Kepame keptuvėje šiuos kotletukus kol visos pusės gražiai apskrus. Tada perdedame į kepimo indą ir dedame pabaigti kepti orkaitėje apie 20min.

Obuoliniai virtinukai



Reikės:
1 obuolys (didesnis);
50 g miltų;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
1 mažesnis kiaušinis.

Obuolį supjaustyti smulkiais kubeliais ir berti į dubenį. Pilti miltus ant jo, druską, cukrų ir šaukštu gerai išmaišyti, kad miltai pasidengtų tarp obuolių. Tada mušti kiaušinį ir labai gerai išmaišyti. Tešla gaunasi limpanti, nėra labai vientisa. Puode užverdame vandenį, šaukštu kabiname tešlą, ją šaukšte stipriau suspaudžiame į indo kraštą, kad nebūtų visai tokia palaida tešlą. Ir nuo šaukšto nuleidžiame tešlą į vandenį. Taip darome su visa tešla. Verdame apie penkias minutes.
Skanaus.
Labai skanūs virtinukai - sodraus obuolių skonio ir mažai tešlos.

2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Greita vakarienė su dešrelėmis



Reikės:
bulvių pagal norimą kiekį;
rūkytų dešrelių pagal norimą kiekį;
3-4v.š. pomidorų padažo;
druskos pagal skonį.

Bulves nuskutame, supjaustome stambiais kubeliais ir apkepiname keptuvėje su druska. Puode užverdame vandenį, sudedame ten apkeptas bulves, riekelėmis pjaustytas dešreles, pomidorų padažą ir troškiname ant lėtos ugnies, kol skystis beveik nugaruos, o bulvės bus išvirusios.
Patiekiame su salotomis.
Labai paprastas receptukas, bet kai reikia greitai paruošti vakarienę ar pietus - labai tinka.

Daržovių sriuba



Reikės:
1 st.virtų pupelių;
1 svogūnas;
1 morka;
150 g cukinijos;
1 saliero lapkotis;
1 sauja smulkių makaronų;
2 bulvės;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Svogūną ir morką supjaustome kubeliais, saliero lapkotį - smulkiai, cukiniją - šiek tiek stambesniais kubeliais. Dedame viską į keptuvę ir pakepiname su prieskoniais ir druska.
Puode užviriname vandenį, sudedame bulves, kepintas daržoves ir paverdame. Kai bulvės beveik išvirė, sudedame pupeles, smulkius makaronus ir verdame kol viskas išvirs. Jei reikia, pridedame dar druskos, prieskonių.
Paprasta, bet labai skani sriuba.

2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Lęšių ir apelsinų sriuba



Reikės:
1st. raudonųjų lęšių;
1 didesnis apelsinas;
1 morka;
svogūnas;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su druska ir prieskoniais. Užviriname puode vandenį, supilame lęšius, kepintas daržoves, nuluptą r smulkiai supjaustytą apelsiną (baltosios žievelės nuo apelsino stengtis pašalinti kuo daugiau). Verdame kol viskas išvirs.
Nors ir nesitikėjau, bet sriuba tikrai patiko.

Recepto idėja iš Beatos knygos.

Piemenų pyragas



Reikės:
0,5 kg maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
1 saliero lapkotis;
4 konservuoti lupti pomidorai;
druskos pagal skonį;
prieskoniai pagal skonį;
1kg bulvių;
1-2 st. pieno.

Mėsą išmaišome su prieskoniais, druska, dedame į keptuvę ir kepiname, kad pasidarytų biri. Morką, salierą, svogūną supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę pas mėsą. Išmaišome. Sudedame kubeliais supjaustytus konservuotus pomidorus ir dar viską apkepiname kelias minutes.
Bulves statome virti. Išvirusias sutriname į košę su pienu.
Į kepimo skardą sudedame mėsos masę, ant viršaus sudedame bulvių košę.
Kepame orkaitėje apie 40min 180-190C.

Receptas su pakeitimais iš Beatos knygos.