2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Kefyro blynai

Reikės:
obuolys;
kriaušė;
350ml kefyro;
žiupsnelis druskos;
1v.š. cukraus;
3 kiaušiniai;
200g miltų.

Kefyrą išmaišome su kiaušiniais, druska, cukrumi. Įtarkuojame burokine tarka obuolį ir kriaušę. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Kepame didelius blynus per visą keptuvę su trupučiu aliejaus.
Skanaus.

Receptas iš Beatos knygos "Mamų knyga"

2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Prancūziškas jogurto indelio pyragas

Visus produktus matuojame jogurto indeliu. Paprasta, greita ir skanu.
Reikės:
indelio natūralaus jogurto(125 g);
3 jogurto indelių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1 jogurto indelio cukraus;
3 kiaušinių;
1 jogurto indelio aliejaus;
2 a.š. cinamono;
2 obuoliai.

Jogurtą pilame į dubenį. Supilame cukrų, aliejų, mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Beriame druskos, miltus ir gerai išmaišome. Dedame pjaustytus gabaliukais obuolius, cinamoną ir išmaišome. Pilame į kepimo formą ir kepame apie 25 min 180 C.

Receptas iš Beatos knygos "Mamų knyga".

Avižiniai saldainiai

Reikės:
150 g avižinių dribsnių;
6 v.š. grietinėlės;
50 g sviesto;
100 g cukraus;.

Sviestą išlydome keptuvėje, sudedame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame avižinius dribsnius ir pora minučių pakepiname. Supilame grietinėlę ir kaitiname kol ji susigers į dribsnius. Tada sudedame masę ant kepimo popieriaus ir paskleidžiame ją nestoru sluoksniu (apie 0,5-1 cm). Atvėsiname ir supjaustome gabaliukais.
Receptas iš knygos" Avižos"- V. Mikalauskas.

Bananiniai sausainiai

Reikės:
1 sunokęs bananas;
250 g  miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 v. š. kakavos miltelių;
75 g cukraus;
žiupsnelis druskos
100 g kambario temperatūros sviesto.

Bananą sutrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir sutrintą bananą. Pirštais trinti tešlą, kol apsivels miltai sviestu, po to imti minkyti ir suminkyti nelimpančią prie rankų tešlą.
Susukti "dešrelę" apie poros cm skersmens ir supjaustyti riekelėmis. Dėti į kepimo skardą ir kepti apie 10-15min 180C.

Receptas iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2011/04/sokoladiniai-sausainiai-su-bananais.html


2014 m. birželio 25 d., trečiadienis

Žalioji sriuba

Reikės:
700 ml sultinio;
200 g žaliųjų šaldytų žirnelių;
1 obuolys;
pagal skonį druskos;
mėgiamų prieskonių.

Į verdantį sultinį sudedame žirnelius, kubeliais pjaustytą obuolį ir verdame 6-7 min. Per ilgai neverdame, kad žirneliai neprarastų gražios ryškios žalios spalvos. Išjungiame viryklę, sutriname sriubą trintuvu iki kreminės tyrės konsistencijos.
atiekti galima su grietine, grietinėle, duonos skrebučiais.
Sriuba iš tiesų skani.

Receptas iš Beatos knygos "Mamų knyga".

Kreminis rabarbarų pyragas

Reikės:
pagrindui:
225 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
75 g sviesto;
100 g šaltos grietinės.

Įdarui:
3 puodeliai kubeliais pjaustytų rabarbarų;
3 dideli kiaušiniai;
60 g cukraus;
trečdalis puodelio riebaus pieno.

Gaminame pagrindą:
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname masę tarp pirštų kol ji taps biri ir panaši į šlapią smėlį.Sudėkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą. Iškočiokite pagrindą, dėkite į kepimo skardelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

Gaminame įdarą:
Gerai išplakame kiaušinius, dedeame cukrų, pieną ir dar šiek tiek paplakame. Įmaišome supjaustytus rabarbarus. Gautą masę supilame ant pagrindo.
Pyragą dedame į įkaitintą orkaitę iki 200C ir kepme 10min., tada temperatūrą sumažiname iki 180C ir dar kepame apie  35-40 min.
Prieš patiekiant pyragą gerai atvėsiname.

Receptas iš: http://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/2014/06/kreminis-rabarbaru-pyragas.html

Trupininis rabarbarų - braškių pyragas

Reikės:
tešlai:
100 g šalto sviesto;
1 st miltų (apie 220g);
50 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:
3 rabarbarų kotai;
pora saujų braškių;
2 v.š. cukraus.

Ruošiame tešlą:
šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, beriame miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir triname pirštais kol pasidarys trupiniai, tarsi šlapias smėlis. Mušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Dedame į šaldymo kamerą kol pasiruošime įdarą (pusvalandžiui).

Įdaras: rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Braškes supjaustome į keturias dalis kiekvieną. Rabarbarus ir braškes sumaišome dubenyje kartu su cukrumi.

Išėmus iš šaldiklio tešlą 3/4 jos sutarkuojame į skardelę. Dedame įdarą ir ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20min 180C.

2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Bulvės su šonine

Reikės:
nedidelių bulvių;
rūkytos šoninės;
majonezo;
grietinės;
krapų;.

Bulves nuskutame ir išverdame. Sumaišome majonezą su grietine (jų imti lygiomis dalimis), dėti smulkintų krapų ir išmaišyti. Supilti į puodą kuriame išvirusios ir nusunktos bulvės ir atsargiai šaukštu pamaišyti, kad padažas pasiskirstytų ant bulvių.
Tada imti kiekvieną bulvę ir apsukti šoninės juostele. Dėti į kepimo skardą. Pas mane buvo šoninės šiek tiek mažiau negu bulvių, bet viską sudėjau į tą pačią skarda. Dėti į orkaitę ir kepti apie 10-15min 180C.
Labai skanu.
Skanau.s

2014 m. birželio 20 d., penktadienis

Vištiena "vokeliuose"

Reikės:
4 vnt vištienos kumpelių (tokių, kur su vienu kaulu, galima tą kauliuką ir išimti, aš neišėmiau);
4 vnt sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelių;
2 morkos;
1 svogūnas;
200 g pievagrybių;
1 v.š. majonezo;
mėgiamų prieskonių.

Vištos kumpelius išmaišome su majoezo šaukštu, druska ir paliekame valandai pasimarinuoti. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min 180C.
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir dar keletą minučių pakepiname.
Imame tešlos lakštelius, patempiame į plotį, kad taptų šiek tiek panašūs į kvadratus. Dedame morkų įdaro, ant viršaus vištos apkeptą kumpelį ir sukeliame tešlos kampus į viršų ir užspaudžiame.
Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 15min 180C.
Labai skanu ir sotu. Ypač skanus daržovių įdaras.
Skanaus.

2014 m. birželio 19 d., ketvirtadienis

Krepšeliai su vištienos salotomis

Reikės:
15 vnt nesaldžių krepšelių;
1 rūkyta vištos kulšis;
1 didelė kriaušė;
100 g sūrio;
3 vnt virtų kiaušinių;
majonezo;
druskos pagalskonį.

Visus produktus (išskyrus krepšelius) supjaustome smulkiais kubeliais ir sumaišome su majonezu. Dedame į krepšelius prieš patiekiant, nes ilgiau būnant krepšeliuose jie suminkštėja.

Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis

Reikės:
250 g lydyto sūrelio;
200 g krabų lazdelių;
2 v.š. raudonųjų ikrų;
1 agurkas.

Lydytą sūrelį sumaišome su smulkiai pjaustytomis krabų lazdelėmis, agurku ir ikrais. Tepame ant lavašo ir susukame. Laikiau šaldytuve per naktį, po to supjausčiau riekelėmis.
Skanaus.

Blynai su tarkuotais obuoliais

Reikės:
2 kiaušiniai;
2 v.š. cukraus;
300 ml pieno;
300 g kvietinių miltų;
60 g tirpinto sviesto;
2 tarkuoti burokine tarka obuoliai;
po saujelę razinų ir džiovintų spanguolių.

kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Supilkite pieną ir lengvai išplakite. Dėkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite. Dėkite tarkuotus obuolius, razinas, džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Skanaus.

Receptas: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/blynai-su-tarkuotais-obuoliais.html

Keksiukai su varške

Reikės:
70 g sviesto;
2 kiaušinių;
4 v.š. cukraus;
100 g miltų;
1 v.š. kakavos;
1 a.š. kepimo miltelių;
200 g saldžios varškės masės (aš naudojau President vanilinę varškę).

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Dedame kakavą, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Į keksiukų formeles įtiesiame popierėlius. Dedame po šaukštą tešlos, tada varškės masės, tada vėl tešlos. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20min 180C.

Receptas koreguotas pagal: http://debesijos.blogspot.com/2010/06/keksiukai-su-maskarpones-suriu.html

Braškių - nektarinų keksiukai

Reikės:
210 ml aliejaus;
80 g cukraus;
3 didesni kiaušiniai;
290 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
apie 150 g braškių;
2 nektarinai.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame aliejų ir plakame toliau. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kiaušinių masę. Išmaišome. Dedame į keturias dalis pjaustytas braškes, gabaliukais supjaustytus nektarinus, išmaišome. Dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 20min 180C.

Keksiukai skanūs, drėgni, spalvoti nuo braškių.

Receptas rastas ir pakoreguotas: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/rabarbaru-braskiu-pyragas.html

Vištos filė kepsniukai

Reikės:
2 vnt vištos filė;
12vnt riekelių plonai pjautyto rūkyto kumpio;
2 v.š. majonezo;
mėgiamų prieskonių.

Vištos filė perpjauti per pusę ir kiekvieną puselę padalinti į tris dalis. Iš abiejų filė gaunasi 12 vnt kepsniukų. Dėti ant jų majonezo, prieskonių ir išmaišyti. Imti kiekvieną kepsniuką, apsukti kumpio juostele ir kepti orkaitėje apie 20min. 180C.
Skanaus.

Pyragėliai su vaisiais

Reikės:
500 g miltų;
80 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai;
100 ml vandens.

Sviestą supjaustome gabaliukais, dedame į dubenį, pilame miltus, beriame žiupsnelį druskos ir pirštais triname kol sviestas įsimaišys į miltus ir taps birus. Kiaušinius suplakame su vandeniu ir pilame ant miltų. Išminkome kietoką tešlą. Dedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Ruošiame įdarą:
3 vnt bananų;
7 vnt abrikosų.

Vaisius supjaustome kubeliais.

Tešlą iššimame iš šaldytuvo ir padaliname į dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame į blynelį, dedame įdaro ir sukeliame kraštelius.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min 180C kol gražiai pagels.

Skanūs, ne per saldūs pyragėliai be cukraus. Saldumas jaučiasi nuo banano. Puikūs.
Skanaus.

Rabarbarų gėrimas

Reikės:
3 rabarbaro stiebų;
cukraus rabarbarų pabarstymui apie šaukštą;
1,1 l vandens
6 v.š. cukraus (galima vienu kitu dėti daugiau, kas mėgsta saldžiai)
6 gvazdikėlių;
1 cinamono lazdelė.


Rabarbarą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Užbarstyti šiek tiek cukraus  ir pamaišyti.
Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti. Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Leisti pastovėti bent valandą. Tada nukošti ir gerti.
Labai skanus gėrimas.
Skanaus.

Receptas iš: http://aguonele.blogspot.com/search/label/rabarbarai

Kopūstų ir mėsos kotletai

Reikės:
800 g maltos kiaulienos;
300 g kopūsto;
2 kiaušiniai;
2 v.š. krakmolo;
2 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 svogūnas;
1 morka.

Maltą kiaulieną sumaišome su tarkuotu kopūstu. Mušame kiaušinius, dedame majonezą, krakmolą, druską, prieskonius. Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Pakepinus sudedame viską į mėsos masę. Gerai išmaišome. Formuojame kotletukus, apkepame keptuvėje. Sudedame į troškintuvą, užpilame verdančiu vandeniu ir dedame į įkaitintą orkaitę. Troškiname apie min.
Tada puodelyje išmaišome 150 ml vandens, 3 v.š. grietinės ir 4 v.š. pomidorų padažo. Užpilame ant kotletukų ir dar penkias minutes patroškiname. Labai skanu.
Skanaus.

Receptas iš: http://aguonele.blogspot.com/2011/12/kotletukai-su-kopustu-farse-bei-padaze.html

Rabarbarų pyragas

Reikės:
tešlai: 
230 gr miltų ;
2 a.š. grietinės;
100 gr sviesto ;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1/4 a.š.kepimo miltelių;
1kiaušinis.

Plikytam kremui: 
2 kiaušinio tryniai 
2 v.š. cukraus;
400 ml pieno ;
4 v.š. miltų 
vanilino;
60 g sviesto.
 
Rabarbarų džemui:
150 ml vandens;
5-6 didelių rabarbarų;
2-3 v.š. cukraus (pagal skonį).

 Krepšeliams,  šaltą sviestą kartu su miltais,cukrumi, druska, kepimo milteliais pirštų galiukais ištrinkite iki trupinių. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir viską gerai išminkykite. Dedam šaldytuvan 30 minučių 
     Kol tešla stingsta, pasiruoškime plikytą kremą. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki purumo, suberkite sijotus miltus, supilkite pieną, tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišius, pilam į puodą ir kaitinam apie 4-5 minutes kol gerai sutirštėja. Atvėsiname.
     Rabarbarų džemui, rabarbarus smulkiai sukapokite, suberkite į keptuve kartu su cukrumi, supilkite vandenį. Viską kaitindami ant didelės ugnies maišykite tol, kol masė taps vientisa ( apie 8 minutes)
     Na o dabar beliko iškočioti tešlą, padalinti ją įį dvi dalis (didesnę dalį ir mažesnę), įtiesti didesnę dalį į kepimo formą, sudėti plikytą kremą, ant jo - rabararų džemą. Iš likusios tešlos padarome "virveles" ir apdedame pyrago viršų. Kepame orkaitėje apie 25 min 180C.
 Skanaus.

Receptas iš: http://vanilinevirtuve.blogspot.com/2014/05/krepseliai-su-rabarbarais-ir-plikytu.html

Braškių uogienė

Reikės:
0,5 kg braškių;
0,5 kg cukraus.

Cukrų ir braškes pilame į atskirus indus ir dedame pusvalandžiui į orkaitę. Tada cukrų pilame ant braškių, išmaišome ir dar pakaitiname pusvalandį. Supilstome į stiklainį ir laikome vėsiai.
Receptas iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/07/nevirta-avieciu-uogiene.html

Uogienė puiki. Atsirado labai daug skysčio, labai labai skanu. 

Aguonų pyragas

Reikės:

tešlai:
150 g sviesto;
90 g cukraus;
4 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
230 g miltų;
50 g krakmolo.

Įdarui:
300 ml pieno;
20 g sviesto;
200 g aguonų;
80 g manų kruopų;
70 g cukraus;
2 kiaušiniai.

Tešlai:
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Beriame kepimo miltelius, krakmolą, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi riebios grietinės tirštumo.
3/4 tešlos paskleidžiame ant kepimo skardos.

Ruošiame įdarą:
Į pieną sudedame sviestą ir kaitiname kol sviestas išsilydys. Tada supilame manų kruopas, išmaišome. Pilame aguonas, cukrų ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Paverdame pora minučių ir nukelime nuo viryklės. Atvėsiname ir mušame kiaušinius. Gerai išmaišome.
Įdarą paskleidžiame ant tešlos skardoje. Tada uždedame ant viršaus likusios tešlos kauburėlius ir dedame į orkaitę. Kepame apie 30 min 180 C.
Skanaus.

Receptas iš: http://vanilinevirtuve.blogspot.com/2013/02/pats-paciausias-aguonu-pyragas.html

Vištienos apkepas

Reikės:
1 vištos krūtinėlė;
3 morkos (vidutinio dydžio);
2 svogūnai;
200 g lydyto sūrio;
pieno;
bulvių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Bulves išverdame ir sutriname su pienu į bulvių košę. Bulvių ir pieno proporcijų nerašau, nes nematavau, bet imkite bulvių apie kg galite ir daugiau. Aš ėmiau gal apie pora kg.
Bulvių koše išklojame kepimo skardą.
Vištos filė supjaustome gabaliukais, svogūną kubeliais, o morkas sutarkuojame burokine tarka. Viską dedame į keptuvę, beriame druskos, prieskonių ir trumpai apkepiname. Pilame 200 ml vandens ir dedame lydytą sūrelį. Išmaišome kol šis ištirps.
Ant bulvių košės sudedame paruoštą vištieną, gražiai paskirstome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 25 min 180 C.
Labai skanu ir sotu. Iš šio kiekio gaunasi nemaža skardelė, tad jei valgytojų mažiau, pamažinkite kiekius.
Skanaus.

2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Agurkų salotos

Reikės:
agurkų;
grietinės;
žiupsnelis druskos.


Kiekių nerašau, nes kas kartą galima gamintis pagal valgytojų skaičių.
Agurkus sutarkuojame burokine tarka, dedame grietinės, beriame druskos ir išmaišome.
Skanaus.

2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Kepsniukai ant iešmelių

Reikės:
1 kg maltos kiaulienos;
po pusę raudonosios ir žaliosios paprikos;
1 nedidelis svogūnas;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
1 v.š. džiovintų krapų.

Paprikas ir svogūną supjaustome smulkiais kubeliais. Sumaišome su malta mėsa, kiaušiniu, druska ir krapais. Formuojame pailgus kotletukus ir veriame ant iešmelio. Kepame apie 25min 180Cįkaitintoje orkaitėje.

Receptas iš Neringos blogo tik dabar nerandu nuorodos tiesiai į jį. Radusi patalpinsiu čia.

Rabarbarų blynai

Reikės:
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1,5stiklinės pieno;
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 1/2 stiklinės aliejaus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • vieno rabarbaro.
Kiaušinį išplakame su cukrumi, pienu, aliejumi. Beriame druską, kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Rabarbarą nulupame ir smulkiai supjaustome. Įmaišome į tešlą. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.

Receptas pagal: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/blynai-blyneliai/pancakes-su-rabarbarais.html

Sėmenų sausainiai

Reikės:
100 g linų sėmenų;
100 g avižinių dribsnių;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. miltų;
1 kiaušinis;
60 ml pieno;
2 v.š. aliejaus.

Linų sėmenis pasmulkiname trintuvu. Tai pat šiek tiek pasmulkiname avižinius dribsnius. I dubenį sudedame sausus produktus, pilame pieną, aliejų, mušame kiaušinį ir išmaišome. Drėgnomis rankomis darome rutuliukus, kuriuos suplojame į blynelius. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 10min 180C.
Skanaus.

Rabarbarų keksiukai

Reikės:
3 kiaušinių;
1 stiklinė miltų;
pusė stiklinės cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
apie 200 g rabarbarų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, dedame miltus, kepimo miltelius. Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome. Dedame po šaukštą tešlos į keksiukų formeles, tada užberiame rabarbarų ir vėl dedame tešlos.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min 180C.

Receptas pagal: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/greitas-rabarbaru-pyragas.html

Braškiniai bananiniai keksiukai

Reikės:
2 bananai;
150 g braškių;
110 g sviesto;
250 g miltų;
80 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Į smulkintuvą sudėjau bananus, įmušiau kiaušinį ir viską suplakiau į tyrę. Supyliau į dubenį. Sudėjau tirpintą sviestą, cukrų, įbėriau žiupsnelį druskos. Išmaišiau. Sudėjau miltus, kepimo miltelius ir išmaišiau. Galiausiai sudėjau gabaliukais pjaustytas braškes ir gerai išmaišiau. Tešlą dėjau į keksiukų formeles ir kepiau apie 20 min 180C.
Kvapnūs, skanūs keksiukai.
Skanaus.

Avižiniai braškiniai sausainiai

Reikės:
70 g cukraus;
1 kiaušinis;
150 g miltų;
žiupsnelis druskos;
50 g sviesto;
1 v.š. grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių;
90 g avižinių dribsnių;
50 g razinų;
150 g braškių.

Sumaišykite sausus produktus. Tada supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinį, grietinę. Išmaišykite. Dėkite gabaliukais pjaustytas braškes ir dar kartą gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite pailgus sausinius ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 15 min 180C.
Skanaus.

Kiaulienos išpjovos kepsnys

Reikės:
1 kiaulienos išpjovos (aš naudojau dvi);
2 v.š. majnezo;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
džiuvesėlių;
1 didelė morka;
8 vnt pomidorų;
1 didelis svogūnas.

Išpjovą įtriname prieskiniais, druska ir majonezu. Paliekame bent porai valandų marinuotis. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais, o pomidorus ketvirčiais. Visas daržoves dedame į kepimo formos dugną, pabarstome druska. Išpjovas dedame į džiuvesėlius, kad gražiai iš visų pusių pasidengtų. Dedame ant daržovių. Kepame orkaitėje apie 45 min 180C.
Mėsytė sultinga, minkšta.
Skanaus.
Receptas pagal: http://aguonele.blogspot.com/2010/02/kiaulienos-ispjova-pomidoru-patale.html

Rabarbarų pyragas

Reikės:
3 vnt kiaušinių;
1 stiklinė miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
pusė stiklinės cukraus;
1 rabarbaro kotas;
2 v.š. cukraus;
1 v.š. cinamono.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo. Pilame tešlą į kepimo formą. Rabarbarą nulupame ir supjaustome gabaliukais. Beriame juos ant tešlos. Cukrų sumaišome su cinamonu ir užberiame ant rabarbarų. Kepame orkaitėje 20min 180C.
Skanaus.

Varškės blynai su rabarbarais

Reikės;
200 g varškės;
4 v.š. miltų;
nedidelis rabarbaro kotas;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinis.

Varškę išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. Dedami kepimo milteliai, miltai ir išmaišome. Dedame gabaliukais pjaustytą rabarbarą ir išmaišome. Kepame blynus keptuvėje su trupučiu aliejaus.  Skanūs, saldžiarūgščiai blynai.
Skanaus.

2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Švilpikai

Žinau, kad šį patiekalą daugelis vadina ežiukais, bet kiek aš pamenu mūsų krašte juos vadino švilpikais.
Reikės:
200g varškės;
100ml vandens;
apie 500 ml miltų;
Žiupsnelio druskos.
Varškę išmaišome su vandeniu ir druska. Po truputį dedame miltus ir užminkome tešlą kuri neliptų prie rankų. Miltų gali reikėti mažiau ar daugiau, tad nesupilkite iškart visos normos.
Tešlą imame nedideliais gabalėliais ir braukiame per tarką su viena puse. Dedame į verdantį vandenį, pasūdome ir verdame apie 5-6 min. Patiekiame su grietine. Skanaus.

Obuolių šulinėliai

Reikės:
3 vnt obuolių;
2 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos;
3vnt saldainių "Karvutė";
3v.š. saldžios varškės.
Obuolius išskaptuojame, kad neliktų sėklų. Tešlą supjaustome juostelėmis. Kiekvieną obuolį apsukame tešla, dedame į obuolio vidų po saldaonį, po šaukštą varškės. Dedame į orkaitę ir kepame apie 15 min 180C kol tešla iškeps.
Skanaus

Pievagrybių sumuštiniai

Reikės:
4 vnt nemažų pievagrybių;
150g sūrio;
1v.š. majonezo;
11vnt baltos forminės duonos riekelių.
Viską sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su majonezu ir tepame ant forminės duonos riekelių. Kepame orkaitėje apie 10min.
Labai skanu.
Skanaus.

2014 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Bulvių košė su pievagrybiais

Reikės:
apie 1 kg bulvių;
pieno tiek, kad bulvių košė gautųsi norimo tirštumo;
druskos pagal skonį;
200 g pievagrybių;
nemažas svogūnas;
nedidelis pundelis špinatų.
Nuskustas bulves išverdame pasūdytame vandenyje, pilame po truputį pieną ir sutriname.
Atskiroje keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną su trupučiu aliejaus. Svogūnui suminkštėjus dedame pjaustytus pievagrybius ir keletą minučių pakepiname. Tada dedame smulkiai pjaustytus špinatus ir minutę pakepiname. Visą masę dedameį bulvių košę, išmaišome ir skanaus.
Labai patiko.

2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

Varškės pyragas

Paprastas, lengvas ir greitas.
Reikės:
170g šalto sviesto;
60ml cukraus;
2 puodeliai miltų (450ml).
Cukrų sumaišome su miltais, dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų kol pasidarys trupiniai.
Įdarui:
500g varškės;
3 kiaušiniai;
50 ml cukraus;
2 v.š. krakmolo.
Visus produktus gerai išmaišome.
Dedame į kepimo formą daugiau negu pusę trupinių, supilame varškės masę ir užberiame likusius trupinius. Kepame orkaitėje apie 40 min 180C.

2014 m. birželio 3 d., antradienis

Maskarponės tinginys

Reikės:
3 pakeliai sausainių "Gaidelis";
100g maskarponės;
125 ml pieno;
v.š. kakavos;
70g cukraus.
Pieną pakaitiname su cukrumi ir kakava kol viskas ištirps. Sausainius sulaužome smulkiais gabaliukais. Aš dar patryniau juos bulvių grūstuve. Pilame ant sausainių pieną, dedame maskarponę ir gerai išmaišome. Jei masė skystoka - įtrupiname dar sausainių. Visą masę sudedame į formą, gerai suspaudžiame ir palaikome bent pora valandų šaldytuve.
Skanaus.

Kakavinis sūrio pyragas

Reikės:
175 g sviesto;
2 kiaušiniai;
80 g cukraus;
2 v.š. kakavos;
1 a.š. kepimo miltelių;
150 g miltų.

Varškės masei:
200 g maskarponės sūrio;
40 g cukraus;
1 kiaušinis.

Sviestą išlydome, išmaišome su cukrumi, kakava, kiaušiniu. Dedame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome tešlą.
Ruošiame varškės masę: visus produktus gerai išmaišome.

Tešlą pilame į kepimo formą, ant viršaus sūrio masę ir gražiai paskirstome, viršų pabraukome šaukštu, kad sūrio masė truputį susimaišytų su tešla. Kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Skanus pyragas, bet kitą kartą darysiu kekiukus.
Skanaus.

Traškūs vištienos sparneliai

Nerealūs.

Reikės:
1 kg vištienos sparnelių;
2 v.š. majonezo;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
pora saujų kukurūzų dribsnių.

Sparnelius sumaišome su majonezu ir prieskoniais bei druska. Paliekame bent porai valandų marinuotis.
Kukurūzų dribsnius sutriname bulvių košės grūstuve ne visai iki miltų, o kad dar matytųsi stambesnių gabaliukų. Kiekvieną sparnelį apvoliojame dribsniuose ir sudedame į kepimo skardą. Kepame apie 25min 180C.

Recepto idėja iš Beatos "Traškiųjų vištienos blauzdelių".

Lavašo suktinukai su lašiša

Reikės:
1 lavašas;
100g sūdytos lašišos;
250 g lydyto sūrelio;
keletas salotų lapų;
krapų.

Lavašą ištepame lydytu sūreliu. Pabarstome smulkintų krapų. Dedame lašišos juosteles, salotas ir susukame. Laikome geriausia per naktį šaldytuve, po to supjaustome riekelėmis.
Skanaus.