2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis
Moliūginiai keksiukai
200 tarkuoto moliūgo (ne burokine tarka, bet truputį smulkesne);
200 g varškės (dėjau rikotos varškę);
2 kiaušinių;
70 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g minkšto sviesto;
miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Kiaušinius, sviestą, cukrų gerai išmaišome. Dedame tarkuotą moliūgą, varškę, kepimo miltelius ir išmaišome. Beriame miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Tešlą pilame į keksiukų formeles iki pusės, dedame įdarą (aš dėjau šokoladinius rutuliukus) ir dedame dar šaukštą tešlos.
Kepame apie 15 min 180C.
Skanaus.
Keksiukai skanūs, purūs ir labai minkšti. Ir gražiai geltoni.
2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis
Kiaušinienė su sūriu
1 kiaušinis;
1 šauktas grietinės arba majonezo;
saujelė tarkuoto sūrio.
Kiaušinį išplakame su grietine arba majonezu. Įkaitiname keptuvę, supilame kiaušinio masę, ant viršaus sudedame tarkuotą sūrį ir kepame. Galima visą blyną atsargiai apversti ir apkepti abi puses. Aš "blyną" keptuvėje padalinau į keturias dalis ir iškepiau iš abiejų pusių.
Skanaus.
Saldžiarūgštė kiniška kiauliena
Reikės:
pusės kilogramo kiaulienos išpjovos;
kiaušinio;
apie trys saujos miltų;
mėgiamų prieskonių;
sojos padažo;
1 stiklinė vyno acto;
1 stiklinė cukraus;
dvi paprikos;
dvi morkos;
1 nemažas svogūnas;
2 v.š. pomidorų padažo;
1 v.š. krakmolo.
Kiaulieną supjaustome smulkiais kubeliais, dedame prieskonius, mušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Dedame miltus, kad kiekvienas gabaliukas miltais apliptų. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir iškepame mėsą.
Į puodą pilame actą, cukrų, šaukštą sojos padažo ir pora šaukštų pomidorų padažo. Verdame ant mažos ugnies kol actas beveik išgaruos. Padažą pilame į keptuvę, pilame pora stiklinių vandens, užverdame ir dedame šiaudeliais pjaustytas morkas. Pakepiname penkias minutes. Tada dedame šiaudeliais pjaustytas paprikas ir pakepiname dar penkias minutes (jei vanduo išgaruoja - įpilame jo dar. Man neišgaravo). Tada dedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname dar keturias minutes. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Aš dar įdėjau žiupsnelį druskos, šaukštą acto. Tada vandenyje ištirpiname krakmolą ir supilame į daržoves. Pakaitiname kol sutirštės. Tada viską sumaišome su iškepta mėsa. Skanaus.
Receptas iš: http://www.neblogas.lt/2011/08/22/saldziarugste-kiniska-kiauliena/
2014 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis
Koldūnai kitaip
tešlai:
3 stiklinės miltų;
1 stiklinė verdančio vandens;
2 v.š. aliejaus.
Ant miltų supilti verdantį vandenį, aliejų ir išmaišyti. truputį pravėsus imame minkyti tešlą. susukame "virvelę" ir supjaustome. Verdame pasūdytame vandenyje 5-6 min.
Dar reikės:
dešrelių (naudojau rūkytas, 6 vnt);
stiklainiukas konservuotų daržovių, naudojau šias: http://neringosuzrasai.blogspot.com/2014/08/saldzarugstis-padazas.html )
Dešreles su konservuotomis daržovėmis pakepiname trumpai keptuvėje kol sušils.
Išvirusius koldūnus nusunkiame, sumaišome su dešrelėmis ir daržovėmis.
Patiekalas iš tiesų labai patiko.
Skanaus.
Faršas saldžiarūgščiai
Reikės:
500g maltos mėsos;
pusė nemažos cukinijos;
1 v.š. krakmolo;
česnako skiltelė;
mėgiamų prieskonių;
200 ml vandens;
3 v.š. sojos padažo;
1 v.š. acto;
1 a.š. cukraus.
Cukinijas supjaustome kubeliais ir kepame kol suminkštės. Kitoje keptuvėje iškepame maltą mėsą su prieskoniais, kad būtų mėsa biri. Pabaigoje dedame traiškytą česnaką. Į mėsą sudedame cukinijas ir užpilame vandenį sumaišyta su sojos padažu, actu, cukrumi ir krakmolu. Pakaitiname kol padažas sutirštės.
Skanaus.
Sėlenų blynai
Reikės:
3 v.š. kvietinių sėlenų;
2 v.š. krakmolo;
1 kiaušinis;
130g grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sausus produktus sumaišyti. Mušti kiaušinį, sudėti grietinę ir išmaišyti. Palikti brinkti pusvalandžiui. Po to kepti keptuvėje blynus su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
2014 m. rugsėjo 11 d., ketvirtadienis
Keptas maskarponės tinginys
Reikės:
250g maskarponės sūrio;
250g varškės;
370g sausainių (Gaidelis, Selga ar pan.);
350g kondensuoto pieno.
Varškę, kondensuotą pieną ir maskarponę sumaišome. Dedame laužytus sausainius ir gerai išmaišome.
Masę pilame į kepimo popieriumi išklotą formą kepame 40 min 180C. Paliekame atvėsti orkaitėje.
Skanaus.
Kukuliai su sūriu
Reikės:
500g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
4 v.š. pieno;
1 v.š. grietinės;
1 v.š. majonezo;
3 saujos džiuvesėlių;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių;
sūrio.
Mėsą sumaišome su visais produktais išskyrus sūrį. Darome kukuliukus ir dedame į kepimo skardą. Kepame apie 20-25 min 180C orkaitėje. Tada ant kiekvieno kukuliuko uždedame po riekelę sūrio ir palaikome šiltoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Aš šalia kukulių dar kepiau šiaudeliais supjaustytas bulves sumaišytas su šaukštu majonezo ir žiupsneliu druskos.
Kepti varškėtukai
Reikės:
180g varškės;
1 kiaušinis;
1 v.š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla nebūtų skysta, būtų galima susukti ritinėlį;
tai pat saujelė miltų stalo pabarstymui.
Visus produktus išmaišome. Miltais pabarstome stalą ir dedame iš tešlos padarytą "kepalėlį". Jį supjaustome riekelėmis ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.
2014 m. rugsėjo 10 d., trečiadienis
Cukinijų - faršo kotletai
Sultingi ir minkšti.
Reikės:
600g maltos kiaulienos;
500g cukinijos;
1 morka;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
keletas šaukštų miltų, kad masė nebūtų skysta, o formuojama.
Paniravimui:
džiuvesėliai, kiaušinis.
Maltą mėsą sumaišome su tarkuota cukinija, tarkuotu svogūnu ir tarkuota morka. Mušame kiaušinį, beriame prieskonius, druską ir dedame miltų, kad būtų galima formuoti kotletukus. Juos dedame į kiaušinį, po to į džiuvesėlius ir kepame gausiame aliejaus kiekyje.
Skanaus.
Ale Čičinsko kepsniukai
Reikės:
180g varškės;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla būtų minkoma.
Visus ingridientus sumaišome ir išminkome tešlą. Iškočiojame stačiakapį ir supjaustome juostelėmis. Imame įdarą, padarome ploną faršo lazdelę ir apsukame tešla. Verdame aliejuje
Įdarui:
200g maltos mėsos,
1 svogunas;
žiupsnelis druskos;
mėgiami prieskoniai.
Svogūną sutarkuojame ir viską sumaišome.
Skanaus.
2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis
Mišrainė su cukinija ir ananasais
Receptas iš: http://ill-make-you-apple-pie.blogspot.com/2014/08/misraine-su-cukinija-ir-ananasais.html
Špinatų varškėčiai
180 g varškės;
sauja špinatų;
1 kiaušinis;
miltų,
1 v.š. cukraus.
Varškę išmaišome su kiaušiniu, cukrumi. Špinatus sutriname į tyrę ir sumaišome su varške. Dedame miltus ir padarome "virvelę"(stalą pabarsčius miltais, kad tešla nepriliptų). Ją supjaustome ir verdame pasūdytame vandenyje.
Cinamoninės bandelės
500g miltų;
200ml vandens;
2 vnt kiaušiniai;
10g sausų mielių;
100g cukraus;
100g margarino.
Įdarui:
50 g sviesto;
cinamono;
cukraus.
Užminkome mielinę tešlą (man ją minkė duonkepė).
Pakilusią tešlą iškočiojame, aptepame trupučiu sviesto, cinamonu ir cukrumi. Susukame vyniotinį ir supjaustome nestorais ritinėliais. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20-25 min 180C.
Skanaus.
Orkaitėje kepti varškėčiai
- Varškę, kiaušinį, aliejų, pieną ir cukrų gerai ištriname.
- Beriame razinas ir miltus su kepimo milteliais. Turi išeit minkšta minkoma tešla.
- Tešlą iškočiojame ant miltuoto paviršiaus maždaug apie centimetro storio ir stikline išspaudžiame varškėtukus.
- Dedame į kepimo popierium išklotą skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min, kol gražiai paruduoja. Išimtus galima apiberti miltiniu cukrumi.
Receptas iš: http://ill-make-you-apple-pie.blogspot.com/2013/02/orkaiteje-kepti-varsketukai.html
Karbonadas iš faršo
500g. faršo;
1 kiaušinis
truputis miltų
aliejus kepimui
druska, pipirai juodieji
Į faršą įdėti druskos pipirų, daugiau nieko nedėti, nes skonis gausis kaip kotletų.
Iš faršo suformuoti burbuliukus, juos prispausti ranka, turi gautis ne plonesnis kaip 0,5 cm blynas, labai storo irgi nereikia daryti. Blyną apvolioti miltuose,o po to pamirkyti iš abiejų pusių išplaktame kiaušinyje ir kepti ant keptuvės kaip paprastą karbonadą.
Skanaus.
Receptas iš: http://manomanija.blogspot.com/2012/09/karbonadai-is-farso.html
Cukinijų "čeburekai"
R, eikės:
500g cukinijų;
svogūnas;
2 kiaušiniai;
350 ml pieno;
miltų, kad tešla taptų grietinės tirštumo;
druskos.
Cukiniją ir svogūną sutarkuojame burokine tarka. Mušame kiaušinius, dedame druską, pilame pieną ir gerai išmaišome. Dedame miltus.
Keptuvėje pilame tešlos per visą keptuvę. Ant vienos tešlos pusės dedame įdarą, lenkiame tešlą pusiau ir kepame tokius tarsi čeburekus.
Įdaro ruošimas:
Tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną, maltą mėsa kepinti iki birumo. Dėti majonezo, prieskonių ir išmaišyti.
Įdarui:
250g maltos kiaulienos;
morka;
svogūnas;
mėgiami prieskoniai;
2 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį.
2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis
Sparneliai saldžiarūgščiai
apie 1 kg vištienos sparnelių;
mėgiamų prieskonių;
druskos;
1 kiaušinio trynus;
krakmolas.
Padažui:
1 v.š. medaus;
1-2 v.š. sojų padažo;
1-2 a.š. acto;
1 v.š. sezamo sėklų.
Vištos sparnelius padaliname į tris dalis supjaustydami. Beriame prieskonius, druską ir keletą minučių pamarinuojame. Dedame kiaušinio baltymą, išmaišome. Dedame krakmolo tiek, kad sparneliai gražiai juo apliptų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame sparnelius.
Kitoje keptuvėje pakaitiname medų, sojos padažą, pora šaukštų vandens ir actą. Paragaujame ar ko nors Jūsų skoniui netrūksta, ar padažas skanus. Jeigu ko nors trūksta - pilame šlakelį acto, sojos padažo ar medaus. Tada suberaime sezamo sėklas ir išmaišome. Jungiame viryklę. Padažą supilame ant sparnelių, išmaišome.
Skanaus.
2014 m. rugsėjo 4 d., ketvirtadienis
Traškūs kotletukai
Reikės:
0,5kg maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
1 nedidelė morka;
pora saujų miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.
Paniravimui:
kiaušinis;
džiuvesėliai.
Maltą kiaulieną sumaišome su tarkuotu svogūnu, tarkuota morka, prieskoniais, druska, miltais.
Darome dešreles, merkiame į išplaktą kiaušinį, po to į džiuvesėlius. Verdame aliejuje.
Skanaus.
2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis
Moliūgo keksiukai su avietėmis
1 kiaušinis (nedidelis);
75 g skysto medaus;
90 g sviesto;
150 g tarkuota ne smulkiausia tarka moliūgo;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis cinamono;
apie 200 g miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo);
aviečių.
Minkštą sviestą išmaišome su skystu medumi Mušame kiaušinį, dedame cinamoną, kepimo miltelius ir išmaišome. Dedame tarkuotą moliūgą ir išmaišome. Dedame miltus ir gerai išmaišome.
Dedame tešlos į keksiukų formeles, į kiekvieną įspaudžiame po tris avietes ir kepame apie 15-20min 170C.
Mėsos pyragas
300 g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
1 paprika;
1 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Tešlai:
250 ml pieno;
150 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
2 a.š. sausų mielių;
apie 480 g miltų.
Ruošiame mielinę tešlą. Man ją ruošė duonkepė - supyliau pieną, sudėjau gabaliukais pjaustytą sviestą, sudėjau mieles, cukrų, druską ir supyliau 420 g mitų. Tada tešlos maišymo eigoje dar pridėjau miltų, kol tešla gavosi nelimpanti, minkšta.
Pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojau ir įdėjau į kepimo formos dugną,patepiau majonezu, sudėjau įdarą ir uždėjau likusią tešlą ant viršaus. Subadžiau tešlos viršų peiliu ir įdėjau į orkaitę kepti apie 30 min 180C.
Įdaro ruošimas:
Sutarkuojame morką, kubeliais supjaustome svogūną, papriką. Viską dedame į keptuvę, dedame maltą mėsą, prieskonius ir maišant kepiname kol mėsa taps biri. Įdaras paruoštas.
Mėsos pyragas gavosi nuostabiai skanus. Patiekiant ant viršaus dėjau grietinės.
Traški vištiena su pievagrybiais
1 vištos filė;
krakmolo;
1 česnako skiltelės;
mėgiamų prieskonių;
300 g pievagrybių;
2 v.š. acto;
3 vidutiniai svogūnai.
Pievagrybius nulupame, jei dideli, padaliname pusiau arba į keturias dalis. Puode užkaičiame vandenį, jam užvirus, pilame pora šaukštų acto, sudedame pievagrybius ir verdame dešimt minučių.
Filė supjaustome nedideliais kubeliais, įspaudžiame česnaką, dedame prieskonius ir gerai išmaišome. Pilame krakmolą (aš dėjau apie penkis šaukštus) ir gerai sumaišome vištos filė, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame filė apie dešimt minučių vis pamaišant. Kitoje keptuvėje pakepiname stambesniais kubeliais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės. Iškeptą vištieną sumaišome su svogūnais, virtais pievagrybiais. Patiekiau su ryžiais. Tikrai labai skanu. Dukrytė sakė, kad skanūs grybukai, tad kitą kartą jų dėčiau daugiau. Tai pat dėčiau daugiau svogūnų.
Skanaus.
Receptas iš: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2012/01/traski-vistiena-su-pievagrybiais.html
Bananų spurgos
80 ml pieno;
2 kiaušiniai;
2 v.š. cukraus;
110 g miltų;
2 bananai;
aliejus virimui.
Sumaišyti pieną, cukrų ir kiaušinių trynius. Atsargiai suberti miltus nuolat maišant. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus ir sumaišykite su tešla. Įtarkuokite bananus ir atsargiai išmaišykite. Įkaitinkite puode aliejų ir formuodami nedidelius rutuliukus kepkite kol gražiai pagels.
Receptas iš: http://www.1000receptu.lt/receptai/argentinietiskas-desertas-bananu-sklindziai.d?id=65210835
Vištienos pyragas
tešlai:
Cukinijų ir pievagrybių blynai
200 g tarkuotos cukinijos;
100 g pievagrybių;
1 kiaušinis;
kupini 3 v.š. miltų;
2 česnakų skiltelės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Pievagrybius sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su tarkuotomis burokine tarka cukinijomis. Mušame kiaušinį, įspaudžiame česnako skilteles, sudedame likusius produktus ir išmaišome. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Aš patiekiau su grietine.
Receptas iš interneto, kai surasiu nuorodą, įkelsiu.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
vištienos filė,
sojos padažo,
druskos, pipirų,
kiaušinio baltymų (kiekis priklauso nuo vištienos kiekio),
kukurūzų krakmolo,
naminio saldžiarūgščio padažo (receptas kategorijoje "Konservavimas).
Vištieną supjaustyti pailgom juostelėm (bus lengviau kepti), įberti pipirų, truputį druskos, sojos padažo, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti.
Pasimarinavusią vištieną , apvolioti krakmole, kiaušinio baltyme ir apkepti gerai įkaitintame aliejuje. Kai iškeps visa vištiena, dėti ją į puodą užpilti padažu ir kaitinti, kol sušils padažas.
Receptas iš: http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/10/vistiena-saldziarugsciame-padaze.html
Makaronai su pievagrybiais ir sūriu
pokelis makaronų (400 g);
žiupsnelis druskos.
Padažui:
200 g pievagrybių;
100 g tarkuoto sūrio (aš naudojau "Džiugą");
80 ml riebios grietinėlės;
150 ml pieno;
2 svogūnai;
žiupsnelis mėgiamų prieskonių;
pagal skonį druskos.
Makaronus išverdame. Nusukiame.
Pievagrybius nulupame ir supjaustome riekelėmis, svogūnus kubeliais ir keptuvėje pakepiname su trupučiu aliejus ir prieskoniais. Kai svogūnai suminkštėja, pilame grietinėlę, pieną, užkaitiname ir sudedame tarkuotą sūrį. Minutę pakaitiname ir išjungiame viryklę. Jei reikia - pasūdome. Padažą pilame ant makaronų, išmaišome.
Skanaus.
Kavos plombyras
20 g kavos (netirpios);
100 g pieno;
2 kiaušinių tryniai;
70 g cukraus;
200 g riebios grietinėlės.
Pieną užverdame, dedame kavą, išjungiame viryklę ir paliekame penkioms minutėm. Nukošiame. Įpilame pieno kiek trūksta, kad gautųsi 150ml.
Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, supilame ataušintą kavos gėrimą ir išmaišome. Pakaitiname, kol masė šiek tiek sutirštės. Išplakti grietinėlę ir sumaišyti su atvėsusia kavos mase. Dėti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti pusvalandį.
Skanaus;
Mėsos spurgos
200 ml pieno,
1 - 2 v.š. cukraus,
1 pakelis sausų mielių (7 - 11g),
1 kiaušinis,
300 - 500g miltų,
1 a.š. druskos,
6 - 7 v.š. aliejaus.
Įdarui:
250 - 300 g faršo,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
prieskoniai.
Mielinė tešlą gaminau duonkepėje.
Pakilusią tešlą paaliname į gabaliukus (po 50g). Kiekvieną įaryti mėsa ir virti aliejuje.
Labai skanios, minkštos spurgos.
Receptas iš:http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/07/belisai.html
Vištiena džiuvesėliuose
Marinuotos vištienos krūtinėlės
Marinavimui : druska, sojos padažas, mėgiami prieskoniai.
Paniravimui :
Maltų džiūvėsėlių,smulkintų riešutų (aš naudojau migdolus ir lazdyno riešutus) ,kiaušinių
Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis.Susmulkiname riešutus iki beveik miltų ir sumaišome su žiuvesėliais. Išplakame kiaušinius ,merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį, vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Receptas iš: http://skanusrp.blogspot.com/2014/02/traski-vistiena-su-riesutais.html
Slyvų pyragas su kepure
300g slyvų;
1,5 st. miltų;
120g sviesto;
3 v.š. cukraus;
3 tryniai;
1 a.š. kepimo miltelių.
Viršui:
3 baltymai;
100g cukraus pudros.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, įtarkuoti sviesta, dėti cukrų, trynius ir gerai sumingyti tešlą kol gausis biri masė. Kepimo skardą patepti aliejumi ir suberti tešlą. Išlyginti ir ranka paspausti, kad pagrindas būtų tvirtas. Padalinus slyvą pusiau išimti kauliukus ir dėti ant pagrindo, truputį paspaudžiant. Pabarstyti viršų trupučiu cukraus. Orkaitę įkaitinti iki 190°C, kepti 20 min.
Baltymus išplakti iki standumo, dėti cukraus pudrą ir plakti kol masė taps standi.. Ištraukus pyragą gražiai aptepti baltymais ir pakepti kol baltymas paruduos. Palikti vėsti pradarytoje orkaitėje.
Skanaus.http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/10/slyvu-pyragas.html
Varškės keksiukai
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Reikės:
sluoksniotos tešlos;
uogų(aš naudojau avietes ir šilauoges);
cukraus.
Tešlą supjaustome į trikampius. Ant platesnio galo dedame uogų (dėjau po tris avietes ir po tris šilauoges), beriame žiupsniuką cukraus ir susukame ritinėlį.
Bandeles kepame apie 10-15min 180C.
Keksiukai su avietėmis
110 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
2 kiaušiniai;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
120 ml pieno;
aviečių.
Minkštą sviestą išmaišome su cukrumi, kiaušiniais, pienu, kepimo milteliais. Dedame miltus ir gerai išmaišome. Dedame tešlą į keksiukų formeles, į kiekvieną keksiuką įspaudžiame po tris avietes. Kepame apie 15-20min 160C.
Receptas iš: http://www.sezoninevirtuve.lt/keksiukai-su-avietemis/