Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Varškės tinginys su šokoladu

Reikės:
450 g sausainių "Gaidelis";
450 g rikotos varškės;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
100 g juodojo šokolado.

Sulaužome smulkučiais gabaliukais sausainius. Aš dar truputį pagrūdžiu ir su bulvių grūstuve juos, kad būtų ir smulkučių trupinukų daugiau.
Sviestą išlydome, sudedame cukrų, gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišome kol masė taps vientisa. Aš viską dariau puode ant ugnies. Užvirinti nereikia. Tiesiog sudėjau sviestą, ant silpnos ugnies jį išlydžiau, išjungiau viryklę, sudėjau cukrų, šokoladą ir išmaišiau. Tada dar minutei pajungiau vėl viryklę ir vėl išjungiau. Masę nuolat maišiau ir viskas gražiai išsilydė.
Sudedame rikotos varškę. Viską gerai gerai išmaišome. Masę supilame ant susmulkintų sausainių, gerai išmaišome. Formuojame dešrą, dedame į maistinę plėvelę ir susukame. Paliekame šaldytue pusdieniui, arba geriausia per naktį. Skanaus.
Tinginys skanus, nesijaučia riebumas, bet labai sotus, tad pakanka mažyčio gabalėlio. Tiesa, iš šios masės gaunasi tikrai nemažai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą