Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. liepos 9 d., antradienis

Lietinių lazanija

Reikės:
8 vnt lietinių blynų;

Įdarui:
400 g virtos maltos kiaulienos;
1 saliero šakelė;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Padažui:
350 ml pieno;
300 ml vandens;
3-4 v.š. miltų;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.

Virtą maltą mėsą sumaišome su maltu svogūnu, maltu salieru, beriame druskos, prieskonių ir išminkome.
Išverdame padažą: pieną ir vandenį užverdame kartu su prieskoniais, druska. Atskiroje stiklinėje ištirpiname miltus su vandeniu (apie 150ml) kol tešla taps tarsi blynams. Nuolat maišant "tešlą" pilame į verdantį pieną (iš kart visos tešlos nesupilkite, žiūrėkite pagal padažo tirštumą, jei padažas pakankamai tirštas - tešlos nebepilkite). Užvirinkite ir išjunkite viryklę.

Lazanijos surinkimas: į torto apvalią formą dedame pirmą blyną, ant jo patepame padažo, pabarstome maltos mėsos ruošiniu. Dedame antrą blyną, vėl patepame padažu, pabarstome mėsa, tada dedame trečią blyną ir t.t. Viršutinis sluoksnis yra blynas. Tada ant to blyno gausiau užpilame padažo ir jį gražiai paskirstome per visą viršų. Dedame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25-30min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą