Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Virtinukai su abrikosais

Tešlai:
500 g bulvių (geriau seno derliaus,bet aš neturėjau, tad dėjau šviežias);
180 g miltų;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. druskos;
Įdarui:
 ~250 g mažų abrikosų (maždaug 15).
Cukraus (pagal skonį).
Bulves gerai nuplauti, išvirti su lupenomis ir kai truputį pravės, nulupti. Sudėti sviestą, pasūdyti ir gerai sugrūsti. Tuomet suberti miltus ir gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa. Tešla neturi lipti prie rankų - jeigu jis skystoka, vadinasi, reikia daugiau miltų. Abrikosus nuplauti, nusausinti, prapjauti vieną šoną, atverti kaip kriauklę ir išimti kauliuką. Jeigu abrikosai labai saldūs,galima cukraus ir nedėti, o jei rūgštesni, įkauliuko vietą įpilkite truputį cukraus. Tešlą padalinti į tiek dalių, kiek turite abrikosų. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuoti rutuliuką, jį suploti, į vidurį dėti abrikosą ir kruopščiai užspausti tešlos kraštus ir suformuoti rutuliuką. 
Užvirinti puodą su lengvai pasūdytu vandeniu, sudėti kukulius ir virti, kol jie iškils į paviršių; iškilusius pavirti dar 4-5 min.  
Patiekti su grietine ar uogiene.
Originaliame recepte rašo, kad galima daryti su džiuvesėliais, bet mums taip nepatinka.
Šie kukuliai tikrai skanūs ir lengvai pagaminami.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą