Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Įdaryti makaronai


Šiandien gamindama pietus žaidžiau kartu su vaiku. Taip, šis patiekalas tarsi žaidimas, nes reikia prikimšti labai daug makaronų įdaru. Vaikui tas labai patiko kol įpusėjom, po to pradėjo mautis makaronus ant pirštų ir žaisti raganą. Taigi, o receptui reikės:
0,5 kg maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pora saujų miltų;
1 morka;
mėgiamų  prieskonių;
druskos pagal skonį;
makaronų - vamzdelių (400g) (daug daug mažesnių negu canelloni makaronai, bet dydžio tokio, kad telpa trimetinukės pirštas į makarono vidų :-D );
150 ml liesos grietinėlės.

Taigi, pasiruošiam faršą - maltą mėsą, kiaušinį, druską, prieskonius ir miltus išmaišome. Morką sutarkuojame ir pakepiname.
Imame makaronus ir kemšame faršo įdaro. Procesas tikrai užtrunka, tačiau kartu su vaiku visai smagu taip pažaisti. Prikimšus makaronus padedame juos į šalį. Aš ir sunaudojau pakelį makaronų (neskaitant kokios saujos jų, kurie buvo kažkaip sutraiškyti, pamesti ant žemės arba tapę "raganos pirštais" ir pusę kg faršo.
Taigi, užverdame puode vandenį, sudedame morkas. Sudedame kimštus makaronus ir ant lėtos ugnies verdame apie 20 min. Tada supilame liesą grietinėlę ir dar pora minučių paverdame. Jei reikia - pasūdome. Pas mane skysčio gavosi daugiau, nes aš norėčiau, kad patiekalas būtų "šlapesnis", tačiau makaronams pastovėjus, beveik visas skystis susigėrė į makaronus.
Labai skanu buvo. Panašiai kaip koldūnai, tik tokie tikri. Gaminsim dar tikrai ne kartą, kai nereikės niekur skubėti :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą