Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Tortas su obuolių kremu

Tešlai
200 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g krakmolo
100 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui
750 g obuolių
50 g cukraus
250 g riebios grietinėlės
½ a. š. malto cinamono
1 citrinos sultys
cukraus pudros

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.

Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.

Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti.

Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis.

Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptas nukopijuotas iš Sonatinos receptų.
Skaniausias tortas antrą dieną, nes lakštai suminkštėjo labiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą