Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2022 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Suktinukai su uogiene

 Reikės:

300g kreminio sūrelio (naudojau philadelphia tipo)'

150g sviesto;

šaukštelis cinamono;

30g cukraus;

1a.š. kepimo miltelių;

apie 290-300g miltų.

 

Sausainių aptepimui: 1 kiaušinio trynys.

 

įdarui: mėgiama uogienė (aš naudojau juodųjų serbentų uogas sutrintas su cukrumi ir pavirtas su šaukšteliu krakmolo, kad sutrištėtų).

 

Tešlos ruošimas:

Kreminį sūrį sumaišyti su minkštu sviestu, cukrumi ir cinamonu. Dėti kepimo miltelius, 100g miltų ir gerai išmaišyti. Tuomet vėl dėti 100g miltų ir gerai išmaišyti. Supilti likusius 90g miltų ir gerai išmaišyti. Tešla gaunasi labai elastinga, minkšta, nelimpanti. jeigu tešla lipnesnė - įdėkite dar saujelę miltų. Išminkius, tešlą įdėti į maišelį ir dėti pusvalandžiui į šaldiklį.

Išėmus iš šaldiklio, trečdalį tešlos iškočioti, apipjauti skritulio formos blyną, jį padalinti per puse, po to kiekvieną ketvirtį į dar pusę. iš skritulio gaunasi 8 dalys. Daliname kaip picą (gal taip lengviau bus įsivaizduoti). Dedame uogienės ant plačiausio krašto ir nuo plačiausio krašto susukame tešlą į tūtelę. Taip padarome ir su likusia tešla. Tuomet pagamintus sausainius dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą. Patepame sausainių paviršių kiaušinio tryniu ir kepame orkaitėje apie 15-20min 180C kol gražiai pagels.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą