Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Desertinis varškės sūris


Desertinis varškės sūris

Reikės:

500 g liesos varškės;
šaukštelis aguonų;
2 pokeliai grietinėlės skonio želė (arba 0,4 litro pieno ir cukraus pagal skonį);
3 pokeliai įvairaus skonio želė (aš dėjau braškių, kivi ir citrinų);
Tris šaukštelius želatinos (jei daroma su grietinėlės skonio želė, o jei daroma su pienu, želatinos reiktų apie 6 v.š.).

Iš anksto pasiruošiu vaisinės želė. Sustingusią supjaustau gabalėliais.
Apie 300ml vandenyje ištirpinau grietinėlės skonio želė ir želatiną). Sudėjau varškę ir grietinėlės skonio želė į trintuvę ("blenderį" ) ir sutryniau iki purios baltos masės. Į ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės želė gabalėlius ir atsargiai išmaišau. Supyliau į maišelius ir padėjau į šaldiklį valandai, kad sustingtų.
Kitas variantas: vietoj grietinėlės skonio želė dedu pieną. Pusėje puodelio pieno ištirpinu želatiną, su likusiu pienu sumaišau varškę, cukrų ir ištrinu iki tyrės konsistencijos, kad varškė liktų be gumuliukų ir cukrus būtų ištirpęs. Tada supilu želatiną, sudedu spalvotos sustingusios želė gabaliukus, išmaišau ir sudedu į norimą formą bei laikau šaltai kol sustings. Man su pienu pasirodė skaniau negu su grietinėlės skonio želė.

7 komentarai:

  1. o tai kur deti tuos tris saukstelius zelatinos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pataisiau recepte ir dar prirašiau kitą variantą su pienu. Mums su pienu patiko labiau - ir natūraliau, ir sveikiau, ir skaniau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau varškės sūrį su pienu ir gavosi labai labai skanus. Ačiū už receptuką : )

    AtsakytiPanaikinti
  4. Eimute, labai malonu, kad patiko :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,

    O sakykite kaip reikia tirpinti želatiną? su šaltu pienu ar kaitinti? Beje ar sunaudojote visus pilnus 3 pakelius vaisių skonio želė? Ar dėjote ne pilnus pakelius? :) Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jelena Z.,
    Taip, sunaudojau visus tris pakelius vaisių skonio želė. Tos želė nesigauna labai daug, nes darau ją koncentruotesnę, t.y. - kietesnę, nes pilu mažiau vandens negu nurodyta pakelyje, maždaug apie 300ml kiekvienam skoniui.
    Dėl želatinos ištirpinimo. Ją tirpinu šiltame piene, pašildau mikrobangėje vos ne iki virimo jį, tada sudedu želatiną ir maišau, maišau kol ištirpsta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. turiu klausimuka, jei darau su pienu ir zelatinu, reikia 6 saukstu zelatinos? ar sauksteliu ?

    AtsakytiPanaikinti