Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Sausainiai "Pašėlusios boružėlės"



Reikės:
apie 250-300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vanilės;
spalvotų pastilių.

Kiaušinį, kiaušinio baltymą ir cukrų gerai išplakame. Pilame ištirpdintą sviestą, druską ir gerai išmaišome. Beriame vanilę, kepimo miltelius ir palengva pilame maišant miltus. Miltų gali reikėti ir šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinio ir kiaušinio baltymo dydžio. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpa prie rankų. Tešla atrodo štai taip:



Iš tešlos formuojame rutuliukus, po to juos suplojame, padarome blynelius, dedame į skardą ir lengvai įspaudžiame spalvotas pastiles. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie 15 min.
Skanūs, puošnūs sausainukai. Gali būti puiki dovana artimiesiems ar draugams :-)


Receptas rastas knygoje "Dovanos iš virtuvės", tik sausainukų pavadinimą mes pakeitėm savaip, tiksliau, mažoji pati nusprendė juos taip pavadinti :-)

6 komentarai:

  1. Woow, šitas būtinai bus panaudotas. taigi čia idealu einant su vaiku į svečius.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir į svečius neštis galima (ką mes rytoj ir padarysim) ir visai puiki idėja, kad ir artėjančioms šventėms tokius spalvingus gražuolius dovanoti supakavus į permatomus braškančius maišelius :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na as visai nekepeja, bet sis receptukas man labai patiko.. o jau koks pavadinimas.. jei ne jis, nebuciau net i si puslapi uzklydusi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pavadinimas - mano mažosios nuopelnas, nes knygoje tai jis gan nuobodokas "Sausainiai vaikams". O mažoji pamačiusi šaukė: božėlė, božėlė, mama, žėk, božėlė :-) Ir nusprendėm pridėti "pašėlusi", nes ji juk kitokia :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kokius saldainukus dejot?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėjau Filutki saldainiukus. Va tokius: http://sveikasvaikas.lt/files/IMG_1467_cropped.JPG

    AtsakytiPanaikinti