Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Mėsos daugiaspalvis akpepas


Namuose vis dar gausu rudens gėrybių, tad skubu naudoti didelį apvaliašonį, jau prapjautą moliūgą. Gal todėl, patiekalų su molūgu taip gausiai pas mane užderėjo :-)

Reikės:
100 g tarkuoto moliūgo;
1 puodelis pjaustyto poro;
800 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
1 puodelis tarkuotų morkų.

Pjaustytą porą ir tarkuotas morkas pakepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į maltą mėsą beriame druską, prieskonus, mušame kiaušinį ir išminkome.
Faršą dedame plonai plonai į kepimo formą. Ant faršo dedame pusę porų ir morkų kepintą masę, ant šios masės - vėl dedame plonai faršą. Ant faršo paskleidžiame tarkuoto moliūgo, tada dedame vėl plonai faršo, tada vėl porų ir morkų masės ir vėl faršo. Pusėje puodelio vandens ištrpiname tris šaukštelius pomidorų padažo ir aplaistome gražiai visą kepinio viršų. Kepame orkaitėje apie 40 min 190C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą