Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Pyragas "žaliųjų citrinų šokis varškėje"


Reikės:
Pagrindui: 250 g sausainių (paprasčiausių tešlainių);
50 g sviesto;
50 g cukraus.

Varškės masei: 250 g varškės:
80 g cukraus;
40 g krakmolo;
2 kiaušinių;
2 žalijųjų citrinų;
1 sauja razinų;
50 ml pieno
vanilės.

Pagrindui: sausainius smulkiai sutriname, ne visai iki miltų, bet labai panašiai. Pas mane gavosi smulkučiai gabaliukai ir dalis sausainių tapo miltais. Pilame cukrų, išlydytą sviestą iš gerai rankomis išmaišome. Gaunasi trupinukai. Suspaudus tvirtai saujoje pasidaro gumulėlis ir nebyra.
Imame tortinę formą nuimamais kraštais. Supilame trupinukus ir labai gerai grūstuvės pagalba prispaudžiame trupinukus prie dugno. Dedame į orkaitę ir kepame 15min.
Varškės masei: varškę išmaišome su cukrumi, krakmolu, kiaušiniais, pienu. Dedame į blenderį ir gerai išsukame iki tyrės konsistensijos. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome kol suminkštės ir išbrinks. Tada nusunkiame ir dedame į varškės masę. Dedame vanilę, tarkuotas žaliųjų citrinų žieveles ir išsunktas šių citrinų sultis. Įdaro paragaukite kai pilsite citrinų sultis, jei jums rūgštu, sulčių spauskite mažiau. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite orkaitėje apie 30min. Iškepus atvėsinti. Geriausia palikti per naktį susistovėti.
Pyragas labai skanus. Saldžiarūgštis. Pagrindas toks malonaus skonio, o varškė....mmmm... kaip ypatingai mėgstanti varškės kepinius tik galiu pridurti, kad labai labai skanu. Beje, varškės masė gaunasi tokia "sunki", drėgna, ne puri, ne orinė,tad jei kas tokių masių nemėgsta, tada geriau nekepkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą