Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Trupininis mėsos apkepas


Reikės:
150 g sviesto;
3 kiaušiniai;
apie 400 g miltų;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis pipirų;
400g maltos mėsos (aš naudojau maltą kalakutieną);
1 vidutinio dydžio poras;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius, sviestą, druską ir pipirus truputį pamaišyti rankomis, kad sviestas susitrintų. Tada po truputį pilti miltus ir kepimo miltelius, ir vis maišyti. Tešla turi gautis minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei tešla limpa prie rankų, dėkite daugiau miltų. padėkite tešlą į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
Maltą kalakutieną sumaišykite su maltais porais, įdėkite pagal skonį druskos, pipirų. Išminkykite.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir išdėliokite kepimo formoje padarant kraštelius. Ant tešlos dėkite mėsos įdarą.
Kepkite orkaitėje apie 40min 190C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą