Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Špinatinės lazdelės

Reikės:
pakelio sausų mielių;
100 g špinatų;
1 a.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
apie g 450 miltų;
75 g sviesto;
1 kiaušinis;
150 ml vandens.

Įdarui:
česnakas;
žiupsnelis druskos;
aliejaus.

Vandenį pilame į duonkepę, mušame kiaušinį, sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, pilame mieles, cukrų, druską.
Špinatus supjaustome smulkiai ir apkepiname keptuvėje kol sukris. Sudedame į duonkepę. Supilame miltus, ir maišome tešlą. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų, jei miltų trūksta, pridedame. Tešlą paliekame iškilti.
Įdarui: česnaką sutraiškome spaustuku, užberiame druskos, aliejaus (kad gautųsi tyrelė).
Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį, užtepame įdaro, supjaustome juostelėmis ir susukame jas šiek tiek. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame orkaitėje apie 15-20 min. 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą