Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Velykinė boba

Reikės:
200 ml šilto pieno;
4 kiaušiniai;
120 g lydyto sviesto;
4 v.š. cukraus;
10 g sausų mielių;
žiupsnelis druskos;
apie 550-650 g miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta.

Tešlą gaminau duonkepėje.
Supyliau pieną, sudėjau mieles, cukrų, kiaušinius, druską, miltus ir lydytą sviestą, gabliausiai sudėjau 450g miltų ir leidau tešlai maišytis. Miltų vis pridėdavau po šaukštą, kol susiminkė gražus tešlos rutuliukas.
Tešlą pakildiname.
Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio formos, patepame sviestu, pabarstome cinamono, cukraus ir susukame vyniotinį. Jį lenkiame pusiau ir stipriai paminkome.
Iš šio kiekio gaunasi vienas labai didelis vyniotinis arba du vidutinio dydžio.
Tą tešlą dedame į kepimo formą, aš dėjau į silikoninį žiedą ir paliekame formoje apie penkioliką minučių, kad pakiltų. Kepame 180C apie 40min. Jeigu viršus pradeda stipriau ruduoti, pridengiame folija.
Aš kepiau vieną vyniotinį, jis man gavosi gigantiško dydžio ir išsipūtė gerokai virš formos. Viršų prieš dedant kepti aptepiau kiaušinio tyrniu. Norint saldžiau - dėkite daugiau cukraus.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą