Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Cake popsiukai - tortinukai

Gaminau kavos karamelinį tortą ir liko apie keturi šaukštai puikaus kremo ir nemažai apipjaustytų biskvitų (nes tortą dariau nedidelėje formoje, o kas perkate pirktinius biskvitus tai žinote, kad jie yra tikrai nemaži).

Bandysiu atitaikyti proporcijas kremo, kiek ko dėti, kad būtų galima pasigaminti šiuos cake popsiukus ir negaminant torto (ir nesitikint, kad jiems atliks produktų).

Reikės:
Kremui:
apie 125g rikotos
100g Rududu.

Biskvito tiek, kad masė gautųsi minkoma, nelipni, na tokia, kaip plastelinas. Priminsiu - aš dėjau pirktinį kakavinį biskvitą. Tai į šią masę neturėtų susidėti viena pakuote. Gal kokie du biskvito lakštai susidės.

O gaminimas labai paprastas:
Rikotą ir Rududu išsukame iki vienalytės masės ir sudedame sutrupintą iki trupinių biskvitą. Viską minkome iki minkštos, kaip plastelinas masės. Iš karto viso biskvito netrupinkite, dėkite jo po truputį, kad nepridėtumėte per daug. Bet jeigu jau taip atsitiko - galite įpilti šiek tiek stiprios kavos.

Iš suminkytos masės darome rutuliukus. Išlydome šokoladą (aš 100g šokolado dėjau apie arbatinį šaukštelį kokoso sviesto). Imame pagaliuką, merkiame į šokoladą ir kišame į rutuliuką. Taip padarome su visais rutuliukais. Tada kiekvieną merkiame į šokoladą ir smeigiame į kokį nors indą, kad nudžiutų, sustingtų šokoladas. Aš dėjau į apverstą kiaurasamtį. Šokoladas greitai stingo - kol visus susmaigsčiau, pirmieji buvo jau nudžiūvę.
Labai skanūs cake popsiukai. Labai. Ir nesijaučia riebumas. Be to, labai sotūs. Ir pasigamina tikrai greitai (ypač dėl to, kad nereikėjo kepti biskvitų).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą