Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Apelsinų keksas su morkomis

Reikės: 
  • 200 g morkų;
  •  2 didelių apelsinų;
  • 3 kiaušinių;
  • pusė stiklinės kepintų žemės riešutų (aš užmiršau pakepinti, dėjau nekepintus);
  • 220 g sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 4 šaukštai rudojo cukraus;
  • 280 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. citrinos sulčių.
Glajui : 100 g cukraus pudros,2-3 v.š. citrinos sulčių.


Eiga:Apelsinus nulupame ir su trintuvu sutriname iki tyrės. 
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, citrinos sultimis ir kiaušiniais iki purios masės.Sudedame apelsinų masę . Nuskustas ir nuplautas morkas ssutarkuojame daržovių trintuve. Riešutus sumalame trintuvu iki smulkių gabaliukų. Viską sudedame į apelsininę masę. Atskirame inde išmaišome miltus su kepimo milteliais ir sudedame į morkų ir apelsinų masę, Viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 15 min 180C. 
Iškepusius keksiukus apipilame glajumi - sumaišome cukraus pudrą ir citrinos sultis iki norimo skystumo masės. Tik atsargiai, citrinos sulčių reikia tikrai nedaug, maždaug pusei puodelio cukraus pudros apie 3-4 v.š. citrinos sulčių.

Keksiukai nerealiai minkštučiai, aromatingi, gražiai geltoni ir skanūs. Labai puikiai tinka glajus. Manau, kad paskrudinus riešutus gautųsi dar skaniau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą