Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Avižų kisielius

Receptas rastas internete ir išgirtas kaip labai sveikas gėrimas ypač žarnynui ir visam organizmui. Atjaunina, valo, suteikia energijos ir jėgų. Tad bandom.

Reikės:
1 stiklinės avižų;
0,5 kg avižinių dribsnių (ne tų extra greitai paruošiamų);
0,5 st kefyro.

Avižų kruopas užpilame dviem litrais vandens ir paverdame 30min. Atvėsiname. Avižas sumalame. Aš viską sutryniau blenderiu, nes gavosi tokia klijinga masė ir avižinių kruopų lengvai atskirti nuo skysčio nepavyko. Aišku, buvo galima perpilti per sietelį, bet...
Visą masę (sutrintas avižų kruopas ir skystį kuriame jos virė) pilame į trijų litrų talpos stiklainį. Pilame kefyrą (tik žiūrime, kad avižų masė nebūtų per karšta, jeigu ji karšta, pradžiai atvėsinkite arba įpilkite pora stiklinių vandens). Ir pripilame vandens iki stiklainio viršaus. Sandariai uždarome ir paliekame įrūgti 1-2dienoms. Turi atsirasti burbuliukai ir matytis stiklainyje susisluoksniavimas, skaidri masė viršuje ir nuosėdos apačioje.
Pertrinti viską per sietelį (aš pagreitinau viską ir viską gerai sutryniau blenderiu). Supilti viską į stiklainį. Laikyti reikės dar apie 16 val kol masė susisluoksniuos. Šią masę laikyti galima šaldytuve iki 20 dienų.

Kisieliaus virimas:
imame stiklinę viršutinio skysčio (aš imu samteliu, gražiai, kad nesusidrumstų) ir 3 v.š. tirščių iš dugno. Įpilame pusę stiklinės švaraus vandens, įberiame pora valgomų šaukštų avižinių dribsnių ir paverdame ant silpnos ugnies 2-3 minutes. Nukaičiame ir uždengus palaikome 10-15 min.
Galima paskaninti medumi.

Aš geriu kas rytą po 200ml ant tuščio skrandžio.

Receptas paimtas iš: http://onko-stop.lt/index.php/lt/knyga/avizinis-vk-izotovo-kisielius-ir-kiti-aviziniai-vaistai/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą