pagrindui:
280 apie g sausainių "Gaidelis"arba panašių (aš naudojau šokoladinius);
1 bananas.
Sausainius sutrupiname panašiai kaip tinginiui. Bananą suspaudome tarp pirštų (arba galima šakute) ir suminkome su sausainiais. Išminkome. Masė turi gautis tokia minkoma, šiek tiek lipni tik. Jeigu gavosi labai skysta - pridėkite truputį sausainių, o jeigu gavosi labai sausa - įdėkite dar banano. Aš dėjau tokį nemažą bananą.
Sausainių "tešla" išklojame tortinės formą ir padarome nedidelius kraštelius. Aš tortinė dar išklojau kepimo popieriumi prieš tai.
Varškės įdarui:
600 g kreminės varškės (naudojau President vanilinę varškę);
3 kiaušiniai;
30g krakmolo.
Karamelės ruošimas:
100 g cukraus;
35 g sviesto;
apie 100 ml liesos grietinėlės (12%).
Keptuvėje išlydome cukrų. Sudedame sviestą. Viskas ims šnypšti, bet maišome toliau. Sviestui ištirpus pilame iš lėto grietinėlę ir maišome kol masė bus vienalytė. Jeigu grietinėlės bus mažiau - karamelę bus kietesnė, jeigu daugiau - skystesnė. Aš nematavau kiek grietinėlės supyliau, nes pyliau iš akies. Bet gavosi ideali tokia ta karamelė - tokia vos tystanti, prapjovus atšaldytą pyragą matosi nuotraukose, kaip karamelė palengva nutyso krašteliais.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą