Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Varškės pyragas su karamelės kepure

Reikės:
pagrindui:
280 apie g sausainių "Gaidelis"arba panašių (aš naudojau šokoladinius);
1 bananas.

Sausainius sutrupiname panašiai kaip tinginiui. Bananą suspaudome tarp pirštų (arba galima šakute) ir suminkome su sausainiais. Išminkome. Masė turi gautis tokia minkoma, šiek tiek lipni tik. Jeigu gavosi labai skysta - pridėkite truputį sausainių, o jeigu gavosi labai sausa - įdėkite dar banano. Aš dėjau tokį nemažą bananą.
Sausainių "tešla" išklojame tortinės formą ir padarome nedidelius kraštelius. Aš tortinė dar išklojau kepimo popieriumi prieš tai.

Varškės įdarui:
600 g kreminės varškės (naudojau President vanilinę varškę);
3 kiaušiniai;
30g krakmolo.

Kiaušiniu trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo (apvertus dubenį baltymai turi nekristi iš jo). Atskirame inde išplakame varškę, kiaušinio trynius ir krakmolą. Sudedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Viską supilame ant sausainių pagrindo ir dedame kepti apie 40min 180C. Patikriname peiliu ar vidus iškepęs.

Karamelės ruošimas:
100 g cukraus;
35 g sviesto;
apie 100 ml liesos grietinėlės (12%).

Keptuvėje išlydome cukrų. Sudedame sviestą. Viskas ims šnypšti, bet maišome toliau. Sviestui ištirpus pilame iš lėto grietinėlę ir maišome kol masė bus vienalytė. Jeigu grietinėlės bus mažiau - karamelę bus kietesnė, jeigu daugiau - skystesnė. Aš nematavau kiek grietinėlės supyliau, nes pyliau iš akies. Bet gavosi ideali tokia ta karamelė - tokia vos tystanti, prapjovus atšaldytą pyragą matosi nuotraukose, kaip karamelė palengva nutyso krašteliais.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą