Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Moliūginiai riestainiai

 Ko gero šį mėnesį galiu drąsiai vadinti moliūginiu. Jau net nesuskaičiuoju kelintas receptas su moliūgu. 

Šie riestainiai lengvai pagaminami, labai skanūs, nuostabios geltonos spalvos (nuo moliūgo), ir jau kokie minkštučiai... Tad kviečiu pasigaminti šį skanumyną ir įvertinti.


Reikės:

180g varškės;

2 kiaušiniai;

80g moliūgo tyrės;

1 a.š. kepimo miltelių;

40g kokoso miltų;

apie 220g kvietinių miltų (miltų gali reikėti šiek tiek daugiau, priklausomai nuo moliūgo tyrės skystumo ir varškės, aš naudojau birią varškę), tešla turi būti minkoma;

2v.š. aliejaus (naudojau ghee).

 

Riestainukų apvoliojimui: 1 a.š. cinamono, 2 v.š. cukraus. Sumaišyti.

 

Gaminame tešlą: varškę išmaišome su kiaušiniais, moliūgo tyre ir kepimo milteliais. Pilame kokoso miltus, išmaišome. Tuomet pilame 110g miltų, išmaišome. Pilame dar 110g ir išmaišome. Stebime tešlos tirštumą. Jeigu tešla limpanti prie rankų, dar dedame šaukštą miltų. Tešla turi minkytis, nelipti prie rankų arba lipti vos vos (tačiau tai neturi trugdyti formuoti riestainių).

Iš paruoštos tešlos formuosime riestainius. Tešlą padalinau gabaliukais po 40g. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame juostelę, suformuojame riestainius, pavoliojame cinamono - cukraus mišinyje iš abiejų pusių ir sudedame į kepimo skardą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min, kol riestainiai gražiai pakils ir lengvai paskrus.

Skanaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą