Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Moliūginės mielinės bandelės


 Reikės:

250g pieno;

20g mielių;

20g cukraus;

1 kiaušinis;

180g moliūgo tyrės;

60g tirpinto sviesto;

miltų apie 650-750g (priklauso nuo moliūgo tyrės tirštumo);

 

Tešlos gaminimas:

Mieles ištriname su cukrumi, kol gausis skysta košelė. Tuomet supilame į šiltą pieną. Gerai išmaišome. Pilame tirpintą sviestą, mušame kiaušinį, dedame moliūgo tyrę ir gerai išmaišome. Pilame 100g miltų, išmaišome ir paliekame 10-15min šiltai, kad masė šiek tiek "suburbuliuotų", kad mielės suaktyvėtų. Tuomet tešlą išmaišome, pilame 200g miltų, išmaišome, pilame dar 200g miltų - išmaišome. Pilame dar 100g - tešla pradės darytis tiršta, tačiau dar ne minkoma. Tuomet pilame miltų pagal poreikį, kad tešla gautųsi minkoma. Vienu metu nesupilkite per daug miltų, nes tešla gali gautis per kieta. kai tešla gaunasi minkšta, minkoma, nelipni, tuomet padedame ją šiltai maždaug valandai, kad pakiltų.


Iš pakilusios tešlos frmuojame bandeles:

bandeles dariau dviejų rūšių: su cinamonu ir su aguonų įdaru.

Cinamono įdarui: 50g tirpinto sviesto + 1 a.š. cinamono + 2 v.š. cukraus. Išmaišome.

Aguonų įdarui: naudojau šią aguonų masę ( štai šią ). Ši masė paruošta, nieko jai nedariau, tiesiog tepiau ant tešlos.


Bandelių formavimas: kadangi aš gaminau dviejų rūšių bandeles, tai tešlą dalinau į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojau į stačiakampį, dėjau paruoštą cinamono įdarą. Susukau į vyniotinį ir supjausčiau ritinėlius kas maždaug 5cm. 

Aguoniniam įdarui dariau lygiai tą patį: iškočiojau tešlą į stačiakampį, dėjau aguonų įdarą, susukau ir supjausčiau ritinėliais kas maždaug 5cm. Kepiau orkaitėje įkaitintoje maždaug 20-25min 180C, kol bandelės gražiai pagels.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą