Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. lapkričio 11 d., ketvirtadienis

Moliūgo sausainiai su uogiene

 Kol dar neatsibodo moliūgas, kol dar yra neišbandytų receptų su juo, tol dar vis gaminu.

Sausainiai labai skanūs, tešla labai minkštutė. Skonis tai pat labai priklauso ir nuo uogienės, kurią naudosite įdarui. Aš naudojau aviečių uogienę, ji su tokia lengva rūgštele, tai sausainiai buvo NUO-STA-BŪS. Valgė netgi tie, kurie šiaip dažnai nevalgo arba yra nepelnytai išrankūs. Šiuos sausainius tikrai įsirašau į savo TOP kepinių sąrašą.


Reikės:

50g kokoso miltų;

50g moliūgų sėklų miltų (naudoju štai tokius );

apie 200g kvietinių miltų

30 g cukraus

250g moliūgo tyrės;

1 a.š. kepimo miltelių;

vanilinio cukraus žiupsnelis

100g sviesto (aš naudojau ghee) .


Įdarui:

aš naudojau aviečių uogienę, tačiau tiks bet kokia Jūsų mėgiama uogienė/džemas

Sausainių apvoliojimui: cinamono ir cukraus mišinys (maždaug pora šaukštų cukraus ir pusė šaukšto cinamono). Išmaišome. Mišinys paruoštas.


Gaminame tešlą:

Į dubenį dedame minkštą sviestą, moliūgo tyrę, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Pilame kokoso miltus, išmaišome. Pilame moliūgo miltus ir tai pat gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius, 100g miltų ir gerai išmaišome. Pilame dar 50g miltų, išmaišome. Tešla turi gautis elastinga, minkštutė, nelipti prie rankų. Tešlos minkštumas/kietumas priklauso nuo Jūsų turimos moliūgo tyrės. Kuo Jūsų moliūgo tyrė vandeningesnė, tuo reikės daugiau miltų, tuo sausainiai bus kietesni. Tad supylus 150g kvietinių miltų, gerai įvertinkite tešlą - ar ji labai lipni. Jeigu limpanti prie pirštų, miltų dar įdėkite šaukštą ir minkykite. Jeigu dar limpa - įdėkite dar miltų. 

Kai tešla bus paruošta, formuokite iš tešlos rutuliukus (aš formavau po 40g), apvoliokite kiekvieną rutuliuką cinamono mišinyje. Suplokite šiek tiek rutuliukus ir sudėkite į kepimo skardą. Kiekvieno rutuliuko viduje padarykite duobutę - į tą duobutę dėkite po šaukštelį uogienės.

Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 13-15min 180C.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą