Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. lapkričio 11 d., ketvirtadienis

Moliūginiai sausainiai su įdaru

 O taip, ir vėl moliūgas :-) 

Sausainiai labai skanūs, minkštučiai, su labai skaniu įdaru. Tiesa, įdarą galite rinktis ir kitokį, ši sausainių tešla tikrai tiks ir kitokiam įdarui - kad ir paprastam saldainiui, datulei ar...


Reikės tešlai:

250g miltų;

100g riešutų miltų;

50g kokoso miltų;

30g cukraus;

80g moliūgo tyrės;

70g sviesto;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 kiaušinio.


Sausainių cinamoniniam apvalkalui: cukraus ir cinamono. Maždaug pora šaukštų cukraus ir pusė šaukšto cinamono. Šiuos du produktus sumaišome.


Įdarui:

aš naudojau paruošą aguonų mišinį pyragams ( štai tokį ). Mišinio reikia labai nedaug, apie poros valgomųjų šaukštų.


Gamyba:

Atskirame dubenyje sumaišome sausus produktus: kvietinius, kokoso ir riešutų miltus, cukrų, kepimo miltelius.

Kitame dubenyje išplakame minkštą sviestą, kiaušinį ir moliūgų tyrę. Į skystą masę dedame po keletą šaukštų sausos masės ir kiekvieną kartą gerai išmaišome. Viską sumaišius turi gautis minkšta, elastinga masė, kurią galima minkyti. Jeigu tešla gaunasi per skysta - įdėkite šiek tiek kvietinių miltų. Tešlos skystumas gali būti didesnis jeigu moliūgų tyrė bus per skysta, tad aš visuomet rekomenduoju moliūgų tyrę laikyti sietelyje per naktį, kad kuo geriau nuvarvėtų perteklinis skystis.

Taigi, išminkius tešlą, formuosime sausainius. Kiekvieną gabaliuką (aš svėriau po 40g), delne suplojame, formuojame blynelį, įdedame šaukštelį įdaro ( įdaro daug netilps, gal trečdalis šaukštelio) ir formuojame rutuliuką. Rutuliuką apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje.

Suformuotus rutuliukus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 12 min 180C įkaitintoje orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą