Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Morenginis vyniotinis

Reikės:
130g kiaušinių baltymų (dėjau penkis baltymus);
120g cukraus;
100g cukraus pudros;
40g miltų;
100g žemės riešutų.
Žemės riešutus paskrudinti keptuvėje. Ir sutrinti (ne visai iki miltų, bet smulkiai).
Baltymus išplakti iki standumo. Supilti po truputį cukrų ir plakti kol masė taps blizgi. Supilti cukraus pudrą, trumpai išplakti. Sudėti miltus, išplakti. Sudėti riešutus ir išplakti. Į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi supilti masę, paskleisti ir kepti orkaitėje 180C 8 min, po to kaitrą sumažinti iki 140C ir dar kepti 8min. Aš kepiau su ventiliatoriaus funkcija.
Iškeptą biskvitą susukti. Jis gali trupėti, nieko tokio. Atvėsusį biskvitą išvynioti, pertepti kremu ir vėl susukti. Dėti į šaldytuvą nakčiai arba bent pusdieniui.
Kremui:
250ml riebios plakamosios grietinėlės;
1 banano;
pagal skonį cukraus (aš dėjau šaukštą);
grietinėlės standiklio (naudojau tiramisu skonio).
Viską suplakame išskyrus bananą. Dedame kremą ant biskvito, uždedame pjaustytą bananą ir susukame vyniotinį.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą