Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. liepos 26 d., antradienis

Juodųjų serbentų pyragas

Reikės:
pagrindui:
200g miltų;
100g sviesto;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
5 v.š. šalto vandens.

Miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų sutrinti iki trupinių. Pilti šaltą vandenį ir išminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti ir dėti į kepimo formą padarant aukštus kraštus, nes įdaro gaunasi labai daug.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 10min 180C.
Kol kepa pagrindas, gaminame įdarą:

Įdarui reikės:
200g juodųjų serbentų;
200g vandens;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
80g cukraus (arba mažiau, jeigu serbentai saldūs);
3 kiaušiniai;
100ml riebios grietinėlės.

Serbentus sutriname su cukrumi ir vandeniu iki vienalytės masės. Sudedame išplaktus kiaušinius, krakmolą ir gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo ir kepame dar apie 30min 180C.
Skanaus.
Pyragas iš tiesų labai skanus, įdaras kreminis, saldžiarūgštis skonis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą