Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Trintų datulių užtepėlė

Tokias užtepėles darydavau kai mano vyresnioji dar buvo visai mažytė, gamindavau jai džiovintų slyvų užtepėlę, datulių užtepėlę. Šiandien pasigaminau datulių užtepėlę. Ją gaminti siūlo ir Sezoninės virtuvės "Ruduo" knyga. O kadangi ruošiausi kepti ir obuolių pyragą, kuriam reikės datulių karamelės (taip ji vadinama Rudens knygoje), tai ėmiausi darbo.

Reikės:
200g datulių;
vandens;
žiupsnelis druskos.

Datules užpyliau verdančiu vandeniu, kad jos suminkštėtų. Tada nusunkiau. Į smulkintuvą sudėjau datules, užpyliau 6 v.š. vandens, žiupsniuką druskos ir tryniau iki košės konsistensijos. Jeigu karamelės norisi skystesnės - įpilkite dar šaukštelį vandens.
Tepkite karamelę - užtepėlę ant duonos (ypač ant šios, sveikuoliškos), dėkite kaip įdarą bandelėms ar kepkite su ja pyragus. Pyragas su datulių karamele štai čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą