Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Bolivinių balandų duona (be miltų)

Ši duona ko gero pati sveikiausia iš visų mano išbandytų duonų receptų. Nėra pridėtinio cukraus, nėra kvietinių miltų (ei, nėra iš vis jokių miltų), nėra nei kiaušinių ar pieno produktų. Ir gaminasi labai lengvai. Tad pasiraitojam rankoves ir iš vakaro neužmirštame užsimerkti kruopų.


Reikės:
300g bolivinių balandų kruopų;
50g chia sėklų;
125ml vandens chia sėkloms brinkinti;
50ml alyvuogių aliejaus;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 citrinos sulčių;
žiupsnelis druskos.

Iš vakaro bolivines balandas nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame šaldytuve nakčiai. Chia sėklas užpilame 125ml vandens, gerai išmaišome ir paliekame nakčiai šaldytuve tai pat.
Ryte balandas nukošti. Sutrinti blenderiu balandas, chia sėklas ir 125 ml vandens. Turi gautis tokia tešlą primenanti košė. Triname apie 2-3 minutes. Tada supilame alyvuogių aliejų,  pusės citrinos sultis, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir dar kartą minutę patriname. Supilame į kepimo formą ir kepame apie 60 min 160C. Atvėsiname orkaitėje (pradarytoje). Pjaustome tik visiškai atvėsusią.

Duona tikrai skani, pjaustosi puikiai. Bus kartojama ir kepama dar tikrai ne kartą.

Receptas rastas nuostabioje knygoje - Sezoninė virtuvės "Rudens" knygoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą