Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais

Labai skanus pyragas. Gaunasi 8 porcijos, bet jau tokios sočios ohoho. Panašų skanėstą valgyti teko Bulgarijoje, tik ten buvo labai labai riebu ir suvalgius nykščio dydžio gabalėlį nebesinorėjo kartoti ir jautėsi riebalų skonis. Šis variantas liesesnis, nevarva riebalai, nebėga per kraštus ir medus. Saikingai saldu, jaučiasi citrinos rūgštelė. Kas mėgstate labai saldžiai, dėkite daugiau cukraus į pačius riešutus. Aš mėgstu, kad jaustųsi produktų skoniai, o ne cukrus viską nustelbtų.

Reikės:
pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
200g riešutų (naudojau graikinius, migdolų ir žemės riešutus);
20g cukraus;
1 a.š. cinamono;
20g kokoso aliejaus;
70g medaus;
pusės citrinos sulčių.

Šaldytą tešlą atitirpinti.
Riešutus sumalame kuo smulkiau, aš susmulkinau blenderiu. Galima sumalti ir mėsmale, bus tada šiek tiek didesni gabaliukai. Riešutus išmaišome su cinamonu ir cukrumi.

Puse tešlos išklojame kepimo formą ir padarome kraštelius. Kokoso aliejumi patepame tešlą. Sudedame riešutų įdarą ir gražiai paskleidžiame ant tešlos. Likusią tešlą pakočiojame ir užklojame ant viršaus. Viršų patepame kokoso aliejumi, peiliu neįpjaunant suraižome įstrižai ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20min 180C kol pyragas gražiai pagels.
Ištirpiname medų ir sumaišome su citrinos sultimis. Užpilame medų ant tešlos ir paliekame valandai susigerti.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą