Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

Kopūstų pyragas ( su mėsa arba be jos)

Sakyčiau visai neblogas pyragas. Labai didelis gavosi, laisvai pamaitintumėte ir 10 žmonių. Kepiau tortinės formoje (31cm skersmens). Pyragas turėjo būti be mėsos, o bet tačiau, vienam iš namiškių paprieštaravus, "...jei bus tas kopūstų pyragas be mėsos tai galėsi pati sau viena ir valgyti" teko suktis iš padėties ir į įdarą įdėti šiek tiek mėsos. Kad jaustųsi bent jau kvapas jos. Ir gavosi iš tiesų labai neblogas pyragas. Sotus, didelis, sveikas. Tešloje kokoso aliejų galima puikiai keisti sviestu.

Reikės:

tešlai:
180g varškės;
200g kokoso aliejaus;
žiupsnelis druskos;
10g ruginių sėlenų;
230g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Varškę išmaišyti su kokoso aliejumi, druska. Dėti sėlenas, miltus, kepimo miltelius ir užminkyti tešlą. Padėti ją į šaldytuvą kol ruošime įdarą.


Įdarui:
800g kopūsto;
1 didelė morka;
2 svogūnai;
200g sūrio;
1 st. grietinės;
3 kiaušiniai;
kmynų;
druskos pagal skonį;
rūkytos mėsos kokios nors (nors tikrai jos dėti nebūtina, bet kad valgytų visi šeimos nariai, aš įdėjau rūkytos vištienos truputį, dėl kvapo ir aromato, kad jaustųsi vos vos).

Morką sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje.
Kopūstą smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu ir pavirti šiek tiek, kad kopūstai truputį suminkštėtų (bet netaptų išvirę, visai minkšti). Kopūstus nukošti, sumaišyti su keptomis morkomis ir svogūnais, berti kmynus, druską, smulkintą mėsą ir gerai išmaišyti.

Išimti iš šaldytuvo tešlą, ją iškočioti ir ištiesti kepimo formą padarant kraštus. Sudėti kopūstų įdarą. Ant viršaus užtarkuoti sūrio.
Grietinę išplakti su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir užpilti ant sūrio.
Kepti orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą