Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Kiniška vištiena

Reikės:
800g vidinės vištienos filė juostelių (vidinė vištienos filė būna tokiomis juostelėmis, tad jų aš nesmulkinau, tokias ir kepiau);
bulvių krakmolo;
2 morkos;
apie 300g pievagrybių;
kokosų acto (galima ir kitokio);
medaus;
druskos pagal skonį;
1 skiltelė česnako.


Proporcijų padažui tikrai nežinau, nes gaminau eksperimentuodama, kad man gautųsi skanu. Pyliau truputį vieno, bėriau kito, kol gavosi skaniai.
Taigi, pirmiausia pamarinuojame vištienos filė su mėgiamais prieskoniais. Naudojau prieskonių mišinį vištienai ir per 9 minutes su maisto marinatoriumi išmarinavau mėsą.
Į indą dėjau apie tris šaukštus krakmolo, užpyliau vandeniu ir išmaišiau (gaunasi tokia košė skystesnė). Kitame inde pripyliau krakmolo tai pat. Imdavau vištienos gabaliuką, merkdavau į skystą krakmolą, po to į sausą krakmolą ir kepiau keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol iškeps. Iškepus visą mėsą ruošiau padažą.
Supjausčiau nuskustas morkas šiaudeliais, pievagrybius nulupau ir supjausčiau riekelėmis. Pakepinau aliejuje, supyliau apie 300ml vandens, dėjau medaus, pyliau kokoso acto, bėriau druskos ir ragavau, vis pridėdama ko trūksta, kol gavosi skanus padažas. Tada supyliau šaukštą krakmolo ištirpinto mažamae kiekyje vandens ir maišiau, kol viskas sutirštėjo. Tada sudėjau iškeptą vištieną ir pakaitinau pora minučių.
Patiekiau su ryžiais.
Gavosi nuostabiai skanu. NUOSTABIAI. Kas valgė, visiems patiko, net ir tiems, kurie mieliau renkasi tradicinius patiekalus. Iš šio kiekio gavosi labai daug, sočiai pavalgyti 6-8 žmoniems.
 Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą