Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2022 m. kovo 14 d., pirmadienis

Bananų tortas


 Tortas visiška improvizacija. Buvau radusi receptą internete, tačiau vos tik padariusi kremą supratau, kad kažkas čia ne taip,nes kremo užtektų vos vienam biskvitui ir skonis tikrai nebūtų kažkas ypatinga. Gelbėjau situaciją ir improvizuodama papildžiau kremą grietinėle, maskarpone. Rezultatas nuostabus. Tortas gaivus, neriebus, saikingai saldus, tačiau labai labai sotus, jaučiasi bananai. 

Tešlai:

3 bananai;

200g miltų;

40g cukraus;

1 kiaušinis;

60g aliejaus;

1 a.š. kepimo miltelių.

Bananus sutrinti iki tyrės. Dėti cukrų, kiaušinį, aliejų ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.  Dėti miltus ir gerai išmaišyti iki vientisos tešlos. Ant kepimo popieriaus nupiešti 21cm skersmens papločius. Iš šios tešlos iškepsime keturis papločius. Per vieną kartą iškepu po du. Kiekvienam apskritimui skiriame po keturis šaukštus tešlos, ją paskirstome ant kepimo popieriuje nupiešto apskritimo. Man, kaip minėjau, į skardą tilpo po du vienas šalia kito tokio skersmens apskritimai. Kepame apie 10 min 180C. Iškepus vienus papločius, kepame kitus du.

Kremas:

3 bananai;

200ml grietinėlės;

40g cukraus;

50g sviesto;

30g krakmolo;

2 tryniai;

1 v.š. citrinos sulčių;

6 g želatinos

žiupsnelis ciberžolės;

250g maskarponės;

kokios nors uogienės pora šaukštų.

Į keptuvę dedame sviestą, cukrų, citrinos sultis, užkaitiname. Dedame riekelėmis pjaustytus bananus ir kepiname kol bananai suminkštės. Tuomet juos sutriname. Aš sutryniau šakute, nes bananai tapo labai minkštučiai. Atskirame dubenyje dedame kiaušinių trynius, krakmolą, grietinėlę, ciberžolę ir gerai išmaišome. Viską pilame ant bananų ir kaitiname kol masė sutirštės. 

Atskirai išplakame iki standumo grietinėlę ir sumaišome su maskarpone. Tuomet sudedame atvėsusią bananų masę, išmaišome. Ir supilame ištirpintą želatiną (atvėsintą) ir gerai išmaišome. 

Torto surinkimas:

Dedame į formą biskvitą, jį sulaistome (aš sulaisčiau saldžia arbata). Dedame dalį kremo, ant kremo padėliojame vos vos uogienės (aš dėjau persikų uogienę su chia sėklomis). tuomet vėl dedame biskvitą, kremą, uogienę. Ir taip dedame kol baigsis biskvitai. Viršutinis sluoksnis kremo. 

Dedame į šaldytuvą tortui subręsti. Aš laikau per naktį. Tortą puošiame kaip tik norisi. Aš puošiau grietinėle ir vaisiais. Skanaus.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą