Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2022 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Morenginis vyniotinis

 Dariau vyniotinį pirmą kartą. Tiesa sakant, nesitikėjau, kad kažkas iš vis gausis. Bet gavosi, ir dar labai skaniai. Tiesa, sukti man jį sekėsi sunkokai, jis byrėjo, šiek tiek sulūžo, tačiau papuošus atrodė visai neblogai.


Reikės tešlai:

190g baltymų (man gavosi 5 kiaušiniai);

žiupsnelis citrinų rūgšties

150g cukraus;

25g krakmolo;

žiupsnelis druskos.


Plakame baltymus su druska ir citrinos rūgštimi iki standumo. Tuomet per tris kartus sudedame cukrų. Po kiekvieno karto labai gerai išplakame. Išplakta masė turi būti blizgi, apvertus dubenį neiškristi. tuomet sudedame krakmolą ir dar pora minučių plakame. 

Į kepimo orkaitės skardą (ištiestą kepimo popieriumi) sudedame paruoštą tešlą. Paskirstome per visą ilgį ir plotį. Kepame įkaitintoje orkaitėje 35min 140C.

Ruošiame kremą: 

150g maskarponės;

100g grietinėlės;

20g cukraus pudros;

grietinėlės standiklio;

mėgiamos uogienės pora šaukštų

Grietinėlę išplakame su standikliu ir cukrumi iki standumo. Sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.

Surinkimas:

Iškeptą ir atvėsintą biskvitą nuimame nuo kepimo popieriaus ir vėl dedame ant jo. Taip darome, kad jis tiesiog nebūtų prilipęs kai reikės susukti vyniotinį. Ant viso "biskvito" dedame kremą, padėliojame šiek tiek uogienės (apie pora šaukštų) ir susukame. Sukame atsargiai, keliant kepimo popierių nuo krašto ir sukant bei formuojant vyniotinį. Baltyminis pagrindas trūkinės, neišsigąskite, sukite ir formuokite vyniotinį. Padėkite porai valandų į šaldytuvą. Puoškite kaip tik norisi. Aš tiesiog apšlaksčiau lydytu šokoladu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą