Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Šokoladinis kriaušių tortas












Biskvitas:
4 kiaušiniai
4 šaukštai verdančio vandens;
200 g cukraus;
125 g miltų;
100 g krakmolo;
3 a.š. kepimo miltelių.

Įkaitinti orkaitę iki 180.
Kiaušinius su karštu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putų.Iš lėto plakant pilti cukrų ir dar plakti 2 min. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti į tešlą. Pusę miltų supilti į tešlą, išmaišyti šaukštu, supilti kitą pusę miltų ir išmaišyti. Trečdalį masės supilti ant kepimo popieriaus, tašlą paskleisti tiek, kokia yra torto forma. Aš su pieštuku apsibrėžiu torto formos kontūrus ant kepimo popieriaus ir tada pilu tešlą. Kepti apie 10 min. Iškepti pirmą biskvitą, po to kepti antrą, po to ir trečią.
Kremas:
Kremui:
30 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
150 ml pieno
200 g pieniško šokolado
600 ml riebios grietinėlės.

Želatiną ištirpdyti karštame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, kiekvieną perpjauti į keturias dalis ir išimti vidurį. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Šokoladą sulaužyti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Ištirpintą želatiną supilti į pieną su šokoladu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado masę.
Biskvitus sulaistyti saldžiu vandeniu arba sultimis iš konservuotų kriaušių. Ant biskvito dėti pjaustytas kriaušes, pilti kremą, dėti antrą biskvitą, vėl dėti kriauįes ir pilti kremą. Viršutinį biskivtą sulaistyti, pilti likusiį kremą, gražiai išlyginti paviršių. PAlikti stingti šaldytuve per naktį.
Kitą dieną išimti tortą iš formos. Puošti pagal poreikį. Aš puošiau su 150g grietinėlės (aptepiau su ja kraštus ir aplink tortą padariau iš jos raštą), pakelio standiklio į grietinėlę, bei su sausais pusryčiais "Trys draugai". Dalį jų susmulkinau mikseriu ir apdėjau šonus, o iš nesmulintų dariau "gėles".
Labai skanus, gaivus tortas. Kas mėgsta šiek tiek saldžiau, gali berti į pertepimą ir cukraus, bet šiaip labai skanus tortas, nei per saldus, nei per riebus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą