Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Sveikuolių pyragas



Reikės:
1 st. avižinių dribsnių miltų (paprastus dribsnius sumalame iki miltų);
1,5 st. kvietinių miltų;
200 g džiovintų įvairių vaisių (aš dėjau dž. figas, dž. persikus, dž. greifrutą, dž. rojaus obuolius);
125 ml apelsinų sulčių;
50 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
60 g riešutų (aš dėjau lazdyno ir migdolo riešutus);

Džiovintus vaisius sukarpome su žirklėmis iki smulkesnių gabaliukų. Užpilame apelsinų sultimis ir paliekame keletai valandų arba nakčiai.
Kai vaisiai pastovės, į juos supilame dribsnių miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišome. Pilame skrudintus riešutus, išmaišome. Tada supilame kvietinius miltus ir išmaišome.
Tešlą pilame į skardą.
Saują dribsnių sumaišome su šaukštu medaus ir apibarstome tešlos viršų.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 50min 170C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą