Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Ananasinis tortas su plikytu sviestiniu kremu



Reikės:

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
160 g miltų;
140 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius gerai išplakame, pilame cukrų, išplakame. Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir po truputį supilame į tešlą.
Aš visada kepu tris atskirus biskvitus. Pilu trečdalį tešlos ant kepimo popieriaus apibrėžtos torto formos trafareto ir iškepu. Taip darau tris kartus. Kepu apie 8-10min 180C įkaitintoje orkaitėje.

Kremas:

600 ml. pieno;
300 gr. minkšto sviesto;
5 v.š. miltų;
1 v.š. krakmolo;
150 gr. cukraus pudros;
0,5 a.š. vanilinio cukraus;
100 gr. balto šokolado;
nedidelis indelis konservuotų ananasų griežinėlių.

Kremas. 300 ml. pieno išplakame su miltais ir krakmolu. Kitus 300 ml. užviriname, tada į užvirusį pieną supilame su miltais išplaktą pieną. Maišydami viską vėl užviriname. Paverdame (būtinai maišydami) ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės maždaug iki grietinės konsistencijos. Nukeliame kremą nuo ugnies ir gerai išplakame šluotele arba mikseriu, kad neliktų jokių gumuliukų. Plakdami supilame ištirpintą baltą šokoladą. Tada supilame kremą į dubenėlį, imame maistinę plėvelę ir dedame ją ant kremo paviršiaus taip, kad tarp plėvelės ir kremo neliktų oro (taip išvengsime plutelės susidarymo ant vėstančio kremo paviršiaus). Pastatome kremą vėsti iki kambario temperatūros. Kol kremas vėsta, mikseriu išplakame minkštą (ne ištirpintą, o natūraliai atšilusį ir suminkštėjusį) sviestą su cukraus pudra ir vanilinu, kol masė padvigubėja ir tampa labai puri.

Iki kambario temperatūros atvėsusią pieno masę dar kartą išplakame mikseriu. Tuomet pastatome ją į šaldytuvą, kad labai gerai atvėstų, nes priešingu atveju sumaišę plikytą masę su sviestu gausime skystą kremą (!). Atvėsintą masę pilame į išplaktą sviestą ir viską paskutini kartą gerai išplakame mikseriu. Turi gautis tirštas, nuo mikserio antgalių nekrentantis kremas.
Surinkimas. Ananasų griežinėlius gerai nusausiname ant po pierinės servetėlės, kad kreme nuo jų nebėgtų sultys. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame vieną biskvito lakštą į lėkštę, sulaistome 3 šaukštais indelyje likusio ananasų sirupo. Užtepame kremo, ant viršaus sudedame pusę ananasų, mentele įspaudžiame juos į kremą. Galima ant viršaus užtepti dar truputį kremo, kad geriau priliptų kitas biskvitas. Tą pati darome su kitu biskvitu. Tuomet uždedame paskutinį - trečią - biskvitą ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Galima jo truputį pasilikti papuošimui.

O aš dariau taip:
Užvirinau pieną, į jį supyliau kitą dalį pieno išmaišytą su miltais, krakmolu, užviriau, nuolat maišiau kol sutirštėjo. Tas atsitiko tikrai greitai. SUpyliau tirpintą šokoladą. Paskui nedengiau kaip rašė recepte su jokia plėvele, tiesiog nunešiau į balkoną, ten vėsu, vis nueidavau kas penkias minutes pamaišyti, ir man greit visa pieno masė atvėso.
Sviestą, nors ir kambario temperatūros, man buvo sunku išplakti iki purumo, nes jis vis vėlėsi aplink mikserį, tad aš pusei minutės jį įkišau į mikrobangę, jis neišsilydė (na, tik šiek tiek didesni gabalai apsilydė), bet tapo minkštas ir labai lengvai susiplakė su cukraus pudra.
Tada kai pieno masė atvėso, sumaišiau abi šias mases kartu ir dar palaikiau balkone kol gerai atvėso. Pertepinėjau torto lakštus. Pirmiausia dėjau nusausintus konservuoto ananaso gabaliukus, tada kremą, tada biskvitą, tada vėl ananasus, tada vėl kremą, biskvitą ir t.t. Biskvitus sulaisčiau konservuotų ananasų sultimis.

Tortas patiko. Labai skanus, saldus, ananasas puikiai dera, nors tokio derinio bijojau - šokoladas, pienas, ananasas. Tortas labai sotus, užtenka nedidelio gabaliuko. Tortą tepiau ryte, dienos pabaigoje pjovėme, tai buvo dar minkštokas, geriausia, kad pastovėtų per naktį šaldytuve. Kitą dieną tortas buvo nuostabus, kremas pilnai įsigėręs kiek gali įsigerti į biskvitą, sustingęs, skanus.
Rekomenduoju tikrai.
Kremo gaunasi daug, tad pilnai užteko sutepti 23 cm tortą.

Receptas pagal: http://aj-receptai.blogspot.com/2011/01/tortas-ananasinis-su-plikytu-sviestiniu.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą