Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Obuolių tortas


Reikės:
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
6 v.š. miltų (su kaupu);
3 v.š. cukraus.

Obuolių sluoksniui:
1 kg obuolių;
1 pakelis vaisių želė;
1 a.š. želatinos;
cukraus pagal skonį.

Kremo sluoksniui:
1/2 litro pieno;
1 pakelis citrinų pudingo;
200 g minkšto sviesto;
1 stiklinė cukraus.

Biskvito tešlai baltymus labai standžiai išplakame. Atskirame inde išplakame cukrų su tryniais ir miltais bei kepimo milteliais. Atsargiai maišant, į trynių masę, pilame išplaktus baltymus, nuolat plakant ir dedant baltymų po šaukštą.

Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Užpilame cukrumi (aš dėjau penkis šaukštus), išmaišome. Supilame į troškinimo indą (aš sudėjau į gilią keptuvę) ir troškiname ant silpnos ugnies, kol obuoliais pasileis, suminkštės, suteš. Tada supilame želė iš pokelio ir želatinos šaukštelį. Viską maišome, kaitiname, masė truputį ir paverda, bet nieko tokio. Kai obuolių masė bus visa tokia minkšta, želė ištirpusi, tada išjungiame ugnį ir supilame šią masę ant kompotu sulaistyto biskvito (biskvitą laisčiau gausiai). Dedame į šaldytuvą, kad atvėstų.
Paruošiame pudingą kaip nurodyta ant pakelio. Kai pudingas jau pagamintas, jį atvėsiname iki kambario temperatūros. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, ir sumaišome su pudingu. Gerai išplakame ir sudedame ant obuolių masės. Viršų gražiai išlyginame ir dedame į šaldytuvą geriausiai per naktį.

Labai labai skanus tortas. Neriebus, gaivus. Visiems labai patiko.
Puošiame pagal poreikį.

Receptas iš čia: http://dalia.clanteam.com/2012/01/04/tortas-su-obuoliu-drebuciais/

2 komentarai:

  1. Kaip smagu, kad ryžotės išbandyti tortuką ir kad visiems patiko :) Kai pasiteiravot apie jo skonį, vis pagalvodavau, ar darysit, ar tiks... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, tortas tikrai puikus. Galėčiau netgi sakyti, kad vienas iš skaniausių tortų, nes atitinka mano keliamus kriterijus - nėra riebus, nėra labai saldus, domus, nedaug darbo prie jo. Iš pradžių labai dvejojau ar pavyks man ta obuolių masė. Bet puikiai pavyko.

    AtsakytiPanaikinti