Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Kalakutienos troškinys


Reikės:
500g kalakutienos kumpio arba šlaunelių mėsos;
2 svogūnai;
2 morkos;
2 obuoliai;
2 v.š. kmynų;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai;
150 ml grietinės.

Kalakuto mėsą supjaustome gabaliukais. Užpilame prieskoniais, druska, kmynais ir paliekame marinuotis.
Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais.
Morką - kubeliais.
Į keptuvę beriame svogūnus, pjaustytas morkas ir apkepiname. Sudedame juos į puodą, pilame vandeniu ir verdame, kol apkeps keptuvėje šiek tiek ir mėsa. Tada dedame mėsą į puodą prie svogūnų ir morkų, užpilame tiek vandens, kad vos vos viską apsemtų. Sutarkuojame burokine tarka obuolius ir dedame į puodą. Troškiname ant lėtos ugnies. Jei reikia, įdedame dar druskos, prieskonių. Pabaigoje, skysčio perteklių nupilame, sudedame grietinę, išmaišome ir išjungiame viryklę.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą