Daugelis šiuos blynus vadina dar ir "Kėdainių blynais".
Reikės:
10 vnt bulvių;
2 kiaušiniai;
12 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
maltos vištienos, prieskonių, druskos, tarkuoto svogūno.
Įdarui viską sumaišome. Aš maltos vištienos sunaudojau nedaug, apie 200g.
Bulves sutarkuojame ne burokine tarka, o šiek tiek smulkesne (bet ir ne ta, kur "kugelį tarkuojame). Mušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius ir išmaišome. Tada sudedame dalį miltų, išmaišome, įdedame jei reikia dar. Miltų gali reikėti šiek tiek mažiau arba daugiau, priklauso nuo bulvių vandeningumo, bet tešla turi gautis ne skysta, o tirštoka.
Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus dedame bulvių tešlos plonai, ant jos - faršo, o ant faršo - vėl tešlos, kad įdaras pasidengtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą