Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Mėsos pyragas

Reikės:
300 g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
1 paprika;
1 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Tešlai:
250 ml pieno;
150 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
2 a.š. sausų mielių;
apie 480 g miltų.

Ruošiame mielinę tešlą. Man ją ruošė duonkepė - supyliau pieną, sudėjau gabaliukais pjaustytą sviestą, sudėjau mieles, cukrų, druską ir supyliau 420 g mitų. Tada tešlos maišymo eigoje dar pridėjau miltų, kol tešla gavosi nelimpanti, minkšta.
Pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojau ir įdėjau į kepimo formos dugną,patepiau majonezu, sudėjau įdarą ir uždėjau likusią tešlą ant viršaus. Subadžiau tešlos viršų peiliu ir įdėjau į orkaitę kepti apie 30 min 180C.

Įdaro ruošimas:
Sutarkuojame morką, kubeliais supjaustome svogūną, papriką. Viską dedame į keptuvę, dedame maltą mėsą, prieskonius ir maišant kepiname kol mėsa taps biri. Įdaras paruoštas.

Mėsos pyragas gavosi nuostabiai skanus. Patiekiant ant viršaus dėjau grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą