Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Medaus tortas

Niekada nekepiau medaus torto. Niekada. Pirmiausia dėl to, kad nemėgstu kočioti tešlos lakštų. Tai pat atrodė daug darbo kol viską pagaminsi, iškočiosi, iškepsi, sutepsi... Bet šis receptas man labai patiko. tešla pasigamina labai greitai. Tešla nėra labai riebi. Biskvitas skanus. Kvapnus.
Ir pats tortas... Turbūt pats skaniausias man iš mano gamintų tortų.

Reikės:
200g medaus (aš turėjau nusipirkusi tokį medaus ir liepos žiedų mišinį, kur deda į jogurtus, ir nežinodama kur tą mišinį sunaudoti, dėjau į šio torto tešlą);
70g cukraus;
200g margarino;
3 a.š. sodos (gesintos grietine);
3 kiaušiniai;
400g miltų.

Į puodą supilame medų, sviestą, cukrų. Ant lėtos ugnies maišome, kol sviestas ištirps ir masė užvirs. Išjungiame viryklę. Šiek tiek pravėsiname ir sudedame gesintą sodą. Masė suputoja. Kai masė atvėsta pakankamai, mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Dedame miltus. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Supilame tešlą į kepimo formą ir kepame orkaitėje apie 40min 180C.
Man biskvitas iškepė aukštas. Aš jį supjausčiau į 5 dalis ir dar liko nemaža kuprelė.

Pertepimas:
500ml riebios plakamosios grietinėlės;
300g graikiško jogurto;
2 v.š. chia sėklų;
cukraus pagal norimą saldumą, aš dėjau kažkur 60g;
2 v.š. grietinėlės standiklio (gal būtų užtekę ir mažiau, turėjau sveriamą, sudėjau visą).

Riebią grietinėlę išplakame iki standumo. Aš plakant sudėjau grietinėlės standiklį. Po to dedame cukrų, graikišką jogurtą ir gerai išplakame. Sudedame chia sėklas ir išmaišome.

Surenkame tortą.
Dedame biskvitą, sulaistome (aš sulaisčiau vyšnių kompotu), dedame kremą, vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl kremą ir t.t. kol baigiasi kremas arba biskvitai. Aš padariau su 4 biskvitais. Kremo užteko kaip tik. Mano torto forma 19cm.
Paliekame šaldytuve tortui pailsėti, geriausia per naktį.
Puošiame kaip tik norime.
Skanaus.


2 komentarai:

  1. Na jau cia netikras medutis ;) o kam tos seklos , skonio tai tikrai nepriduoda ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinoma, kad chia sėklos yra beskonės, tačiau jų maistinė vertė yra labai didelė, tad ir atsakymas, kad į kremą dėjau sėklų todėl, kad tai nebūtų vien tuščios kalorijos.
    Dėl medučio autentiškumo tikrai nesiginčiju, tiesiog biskvito kvapas medaus, spalva kaip tikro medaus torto, tad ir pavadinimas toks. Reiks išbandyti ir kočiojamos tešlos medaus torto receptą, galėsiu palyginti skirtumus. Nes kol kas lyginant su parduotuviniu Medučiu tai šitas gal milijoną kartų skanesnis.

    AtsakytiPanaikinti