
Reikės:
100ml vandens;
200g cukraus
2a.š. tirpios kavos;
200ml riebios grietinėlės.
Cukrų pilame į puodą, supilame šiltą vandenį. Pastatome ant viryklės ir maišant laukiame kol užvirs. Svarbiausia išmaišyti cukrų, kad jis visiškai ištirptų, nes kai masė užvirs, maišyti jau nebegalima. Jeigu matote, kad masė beveik užvirė, o cukrus neištirpo, nukelkite puodą nuo ugnies ir maišykite cukrų, kol jis ištirps, tada vėl uždėkite kaitintis. Kai cukrus ištirpsta, masė užverda, tada negalima maišyti. Paliekate burbuliuotis šį sirupą ant ugnies apie 7-8min, kol spalva pradės keistis į geltoną. (Kol sirupas verda, į grietinėlę dėkite tirpią kavą ir palikite kuomet jai ateis laikas)

Supylus visą grietinėlę pakaitiname pora minučių (aš užviriau) ir tuomet viskas. Išjungiame viryklę, atvėsiname ir supilame į indelį, kuriame laikysime.
Labai skani, kvapni, turinti lengvą kavos kvapą ir aromatą karamelė.
(P.S. antroje foto matosi, kiek karamelė sutirštėjo. Gavosi tokia tarsi nutela konsistencija).
Tai pat sekančiame įraše aprašysiu ir citrininę karamelę - tiems, kam norisi rūgštelės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą