Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Kavos tortas


Specialiai šiam tortui teko pirkti tirpios kavos :-)
Masčiau, kokį tortą pasidaryti. Norėjosi ko nors lengvo, paprasto ir naujo. Be to, tortą darėme labai seniai, tad pats laikas torto gabaliukui. Gaminti padėjo vaikai, tad tortas gavosi puikia gamybos pamoka.
Tad pasiraitojame rankoves ir kimbame į darbą. 
Torto biskvitui:
5 kiaušiniai;
20g cukraus;
100g miltų;
80g krakmolo;
2a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis ciberžolės.

Kiaušinius išplakame iki putų ir suberiame cukrų. Dar pora minučių paplakame. Tuomet į kiaušinių masę persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir ciberžolę. Gerai viską išmaišome. Pilame į kepimo formą (20cm) ir kepame apie 20min 180C. Atvėsusį perpjauname į tris dalis.

Įdaras:
400ml grietinėlės (riebios, plakamos);
250g maskarponės sūrio;
žiupsnelis ciberžolės;
4 v.š. cukraus.
Grietinėlę išplakame iki standumo. Dedame cukrų, ciberžolę ir išplakame trumpai. Tuomet dedame maskarponę ir gerai išmaišome.

Kavos sirupui:
200ml karšto vandens;
3 a.š. tirpios kavos;
2-3a.š. cukraus.
Karštą vandenį sumaišome su tirpia kava ir cukrumi.

Torto surinkimas:
Į kepimo formą dedame pirmą torto biskvitą. Aš kepimo formą visuomet iškloju maistine plėvele.
Įdėjus pirmą biskvitą jį sulaistome kavos sirupu. Sirupo nepagailėkite, nes jis ir taip vos vos jaučiasi. Tada dedame maskarponės kremą. Tada antrą biskvitą, vėl jį sulaistome, vėl kremas. Tada trečias biskvitas, sulaistome ir likęs kremas. Viršų išlyginame ir dedame į šaldytuvą susistovėti. Geriausiai bent pusei paros. Idealu jeigu pastovėtų dieną arba dvi. Tuomet skoniai sodriai įsigertų.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą