
4 vištienos ketvirčiai;
2 dideli pievagrybiai arba 4 mažesni;
150 g sūrio;
prieskonių (dėjau persiladą, džiovintų krapų bei vištienos prieskonių mišinio).
Pirmiausia nusikauliname ir pasiruošiame vištieną.
Imame ketvirtį ir atsargiai atraitojame odelę iki vištienos kaulo sąnariuko (žiūrėkite į nuotrauką). Stengiamės nepažeisti odelės, ji nusilupti turi vientisa. Tuomet nupjauname vištos kaulą ties sąnariu (foto pažymėta kurioje vietoje). Pjaunant reikės šiek tiek jėgos. Nupjovus turime du atskirus pusgaminius - odelę su vištos sąnariuku gale, ir vištos ketvirtį be odelės. Taip padarome su visais keturiais ketvirčiais.

Imame kiekvieną odelę ir prikemšame įdaro (į kiekvieną porciją pridėjau po 225g įdaro). Ties galu esančią odelę sulankstome ir užlenkimo galu dedame į kepimo skardą.
Kiekvieną ketvirčio viršų patepame mišiniu iš šaukšto grietinės, majonezo ir ciberžolės. Tačiau manau, kad to mišinio galime net nedaryti. Foto matosi kaip du vištienos ketvirčius aptepiau mišiniu, kiti dar neaptepti. (žiūrėkite į sekančią nuotrauką).
Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Labai skanūs kepsniai. Labai patiko visai šeimynai. Atrodo lygiai tai pat kaip ketvirčiai, šeimyna ieškojo kaulų, bet nerado :-)
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą