Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. gegužės 8 d., penktadienis

Įdaryti vištienos ketvirčiai

Nusipirkusi vištienos ketvirčių mąsčiau ką iš jų pagaminti įdomaus ir kitokio negu įprastai. Jau senokai buvau nusižiūrėjusi receptą įdarytų ketvirčių, tačiau atrodė, kad bus daug darbo ir teks ilgai užsibūti virtuvėje. Tačiau... Susisukai pakankamai greitai. Pirmą ketvirtį kol suruošiau, užtrukau ilgiau, o po to viens du ir paruošiau visus. Taigi, šiam įdomiam, labai skaniam ir lengvam patiekalui reikės:
4 vištienos ketvirčiai;
2 dideli pievagrybiai arba 4 mažesni;
150 g sūrio;
prieskonių (dėjau persiladą, džiovintų krapų bei vištienos prieskonių mišinio).

Pirmiausia nusikauliname ir pasiruošiame vištieną.
Imame ketvirtį ir atsargiai atraitojame odelę iki vištienos kaulo sąnariuko (žiūrėkite į nuotrauką). Stengiamės nepažeisti odelės, ji nusilupti turi vientisa. Tuomet nupjauname vištos kaulą ties sąnariu (foto pažymėta kurioje vietoje). Pjaunant reikės šiek tiek jėgos. Nupjovus turime du atskirus pusgaminius - odelę su vištos sąnariuku gale, ir vištos ketvirtį be odelės. Taip padarome su visais keturiais ketvirčiais.
Dabar reikia nukaulinti tą vištieną. Nupjaustome nuo visų keturių ketvirčių mėsą. Tą mėsą sumalame. Iš keturių ketvirčių maltos mėsos gavosi 600g. Tuomet įtarkuojame pievagrybius, sūrį. Dedame prieskonius ir gerai išmaišome. Įdaro man gavosi 900g.
Imame kiekvieną odelę ir prikemšame įdaro (į kiekvieną porciją pridėjau po 225g įdaro). Ties galu esančią odelę sulankstome ir užlenkimo galu dedame į kepimo skardą.
Kiekvieną ketvirčio viršų patepame mišiniu iš šaukšto grietinės, majonezo ir ciberžolės. Tačiau manau, kad to mišinio galime net nedaryti. Foto matosi kaip du vištienos ketvirčius aptepiau mišiniu, kiti dar neaptepti. (žiūrėkite į sekančią nuotrauką).
Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Labai skanūs kepsniai. Labai patiko visai šeimynai. Atrodo lygiai tai pat kaip ketvirčiai, šeimyna ieškojo kaulų, bet nerado :-)
Skanaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą