Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Avinžirnių ir kokoso miltų sausainiai

 Reikės:

50g kokoso aliejaus;

50 cukraus;

1 kiaušinis;

50g avinžirnių miltų;

50g kokoso miltų;

10g kvietinių miltų; 

20g aronijų miltelių (jeigu neturėsite, galite dėti kakavos arba kitokių vaisių ar uogų miltelių);

1 a.š. kepimo miltelių;

30g šokolado smulkinto (aš naudojau skaldytas kakavos pupeles);

įdarui: dėjau marcipanines "bulvytes, tačiau jų neturint galima dėti paprastą marcipaną, o jeigu jo nemėgstate tai improvizuokite su įdaru: riešutai, džiovinti vaisiai, šokoladas...)

apvoliojimui naudojau rudąjį cukrų (tikrai tiks ir baltasis jei neturėsite rudojo) ir iškepus apibarstymui (nebūtina) cukraus pudra.

Orkaitę įkaitinti iki 180°C.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Kokoso aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais - cukrumi, kiaušiniu, kepimo milteliais,, šokolado lašeliais, visų rūšių miltais ir aronijų milteliais. Tačiau miltus pilkite po vieną rūšį ir gerai išmaišę, pilkite kitą rūšį. Man išminkius tešlą su avinžirnių miltais ir kokoso miltais, tešla jau buvo minkoma, tačiau dar labai vos vos lipo prie rankų. Įdėjus 10g kvietinių miltų, tešla prie rankų nebelipo.  Tešla turėtų gautis panaši į plasteliną. Tešlą susvėriau po 30g gabaliukais ir formavau rutuliukus su marcipaninės bulvytės įdaru. Kiekvieną rutuliuką pavoliojau rudajame cukruje ir išdėliojau į kepimo skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainukai gražiai pradės trūkinėti. Tiesa, man sutrūkinėjo ne visi.


Iškepusius sausainius pradžioje leisti pravėsti kepimo skardoje. Pravėsusius galima apibarstyti cukraus pudra.

 

Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą