Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Plikytos tešlos tortas

 Nuostabus, tik kuo gausiau sulaistykite torto biskvitus, nes kitaip jie bus labai kieti ir sunkiai tortas dalinsis.


Taigi, biskvitams reikės:

5 kiaušiniai;

250g miltų;

250g vandens;

100g sviesto;

žiupsnelio drusko ir cukraus.


Vandenį užviriname, beriame druską, cukrų. Sudedame sviestą ir kaitiname koljis ištirps ir mišinys užvirs. Tuomet suberiame miltus ir maišome intensyviai, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir susisuks į rutulį. Bus sunku maišyti. Šiek tiek praaušinti. Tuomet mušti po vieną kaišinį ir gerai išmaišyti. Pirmas kiaušinis maišysis sunkiai, nes tešla pakankamai tvirta, tačiau jau nuo trečio kiaušinio bus maišyti lengviau, nes tešla po truputį taps vis skystesnė. Sumušus ir gerai išmaišius visus kiaušinius, kepsime biskvitus. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos nusibrėžti torto formos dydžio rutulius ir ten dėti tešlą. Gaunasi keturi biskvitai.

Kepame kol gražiai pagels (aš kepiau po du biskvitus per kartą), apie 15 min 180C. Pridedu foto, kad matytųsi kokie gražūs, išsipūtę iškepė biskvitai.


Torto kremas:

300ml pieno

100g cukraus (arba mažiau);

2 kiaušinių;

30g miltų;

50g sviesto;

mėgiamos rūgštesnės uogienės (aš dėjau trintus juoduosius serbentus).


Kiaušinius, cukrų ir miltus gerai išmaišyti. Pamažu supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant kol masė sutirštės.  Įmaišyti sviestą ir palikti atvėsti.


Torto surinkimas:

Kaip minėjau, negailėkite torto biskvitų sulaistyti, nes kitaip tortas sunkiai pjaustysis ir valgysis. Imame pirmą biskvitą, dedame į torto formą, jį gausiai sulaistome (aš laisčiau juodųjų serbentų saldžia arbata), dedame sluoksnį uogienės (nedaug, šaukštą uogienės paskirstome ant biskvito plonai plonai), tada ant uogienės dedame plikyto kremo trečdalį. Tuomet vėl biskvitas, vėl sulaistome gausiai, vėl uogienė, plikytas kremas. Tuomet vėl biskvitas, jo gausus sulaistymas, uogienė, plikytas likęs kremas. Ant viršaus uždedame paskutinį biskvitą, gausiai sulaistome. Ant viršaus aš pripjausčiau braškių ir užpyliau želė. Laikome šaldytuve mažiausiai parą, kad tortas sumirktų, susistovėtų.

Labai skanus, neriebus, gaivus tortas.


Skanaus.


Biskvitai -----------------------------------------------------------------atrodė taip:

Labai lengvai pasigamino tešla.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą