Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Moliūgų ir morkų duonelė








Reikės:

450-500 ml miltų;
1 a.š. druskos;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuoto moliūgo;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų;
120 ml pieno;
10 g mielių šlapių;
1 v.š. cukraus;
60 g tirpinto sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. aliejaus.

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną su mielėmis, cukrumi ir dėkite pora šaukštų miltų. Palikite valandai šiltai uždengę rankšluosčiu, kad masė pakiltų.
Į pakilusią masę dėkite tarkuotas morkas, moliūgus. Išmaišykite. Dėkite tirpintą margariną, smulkintus krapus. Išmaišykite. Berkite miltus ir palengva maišykite. Tešla turi gautis minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Palikite šiltai uždengę rankšluosčiu, kad pakiltų (apie valandą). Iš pakilusios tešlos formuokite du kepaliukus duonos. Dėkite orkaitę ir kepkite apie pusvalandį 180-190C.
Man gavosi du kepaliukai po 350g.
Pridursiu, kad duonytė labai skani, minkštutė...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą