Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Šaldyti agurkai



Šiuos agurkus dariau vasaros pabaigoje, kai agurkų turėjome labai labai daug.
Buvo gaila išmesti, tad pabandymui sumaniau sušaldyti. Internete kiek ieškojau informacijos apie šaldymą ir po to jų vartojimą bei skonį, nieko daug neradau. Vaizdinės medžiagos iš vis jokios nebuvo. Tad nusprendžiau pamėginti.
Dabar, kai šviežių lietuviškų agurkų nėra, pradėjau naudoti tuos šaldytus. Žinokit, patiko. Į mišraines kuo puikiausiai sueina. Man primena šiek tiek lengvai paraugtų agurkėlių skonį. Vieni patys valgyti yra nelabai skanūs. Bet salotose - kuo puikiausi. Tikrai šaldysiu atėjus agurkų sezonui dar.
O receptas šių agurkų pats paprasčiausias:
supjaustyti agurkus kubeliais, sudėti į indelius ir į šaldymo kamerą. Kai prireiks naudoti, iš vakaro išimame ir aleidžiame. Iki ryto agurkai atitirpsta kuo puikiausiai. Tiesa, vandenuko išleidžia nemažai. Bet jį nupilame ir kuo puikiausi agurkai.

3 komentarai:

  1. mes irgi jau antri metai šaldom agurkus. kai jų perteklius darže atsiranda ir nebesinori jau ju daugiau konservuot, dažniausiai didesnius agurkus paimu ir sutarkuoju burokine tarka. Dedu porcijomis į maišelius ir šaldau-šaltibarkščiams idealiai tinka :) net nepasakysi, kad kažkoks kitoks, o ne šviežias agurkas įdėtas. Dar dariau kažką panašaus į tadziki, bet kažkaip man nelab patiko (gal nuspaudus sultis, per sausi agurkai tapo..).O kitur dar nebandžiau dėt. reiks pamėgint kubeliais supjausčius šaldyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaldymas gerai, bet reikia kad būtų kokybiški šaldytuvai . Kad daug sutalpinti, kad atšildžius agurkai būtų skanūs, kad skonio neprarastų..:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nežinojau, kad ir agurkai gali būti šaldomi. Reikės išmėginti kitais metais.

    AtsakytiPanaikinti