Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Tortas su virtu pieno įdaru

Reikės:
24 cm skersmens torui reikės:
Biskvitui:
5 kiaušinių;
170g cukraus;
110g miltų;
vanilino.

Kremui:
1l pieno;
100g miltų;
6 v.š. cukraus;
150g balto šokolado;
150g cukraus pudros;
500g grietinėlės;
1-1,5 v.š želatinos;
vanilino.

Biskvitui trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukti su puse kiekio cukraus ir vanile iki purumo, kol masė pabals ir padvigubės. Sudėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių blizgančių putų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Aš kepiau dėdame po trečdalį masės ant kepimo popieriumi ištiestos skardos biskvitus, nes perpjauti man vieno biskvito į tris dalis gražiai vis dar neišeina. Taigi, kepiau kiekvieną biskvitą maždaug po dešimt minučių

Kremui 150ml pieno išmaišyti su cukrumi, vanilinu ir miltais, kad neliktų gumuliukų. Likusį pieną kaitinti su kapotu baltu šokoladu kol šis ištirps. Supilti ant miltų-cukraus mišinio ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštėja. Želatiną išbrinkinti ir sudėti į karštą kremą. Gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų. Masę atvėsinti karts nuo karto pamaišant, kad nesusidarytu plėvelė. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo ir sumaišyti su virtu kremu.

Torto surinkimas: biskvitą sulaistome sirupu (vanduo, cukrus, citrina), dedame trečdalį kremo, tada vėl biskvitą, vėl kremą, vėl biskvitą ir liksuį kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Po pusdienio puošiame pagal norą. Skanaus.

Receptas pakoreguotas  iš:  http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/11/tortas-su-virtu-pieno-balto-sokolado.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą