Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Obuolių pyragėliai

Reikės:
Tešlai:
280g miltų;
50 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
230 g sviesto;
165g grietinės.

Įdarui:
1 didelis obuolys;
1 v.š. miltų;
2 v.š. citrinos sulčių;
1 a.š. cinamono;
2 v.š. cukraus;
1-2 v.š. rududu.

Ruošiame įdarą: obuolį nulupame, supjaustome smulkiais gabaliukais, pilame cittrinos sultis, cukrų, cinamoną, miltus ir išmaišome.
Ruošiame tešlą:
Į dubenį pilame miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišome. Įpjaustome šaltą sviestą ir triname tarp pirštų kol pasidarys smulkūs trupinukai. Tada sudedame grietinę ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi minkšta, vos vos limpanti prie rankų. Aš dar įdėjau dvi saujas miltų minkydama tešlą. Tešlą dedame į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą.
Išėmus iš šaldytuvo stalą gausiai pabarstome miltais ir iškočiojame "blyną". Su stikline išspaudžiame apskritimus. Dedame ant pusės apskritimų įdaro, ant jo - po gabaliuką Rududu ir uždengiame kitu apskritimu. Šakute apspaudinėjam kraštus, kad gerai suliptų.
Išplakame kiaušinį su pora šaukštų pieno ir gerai aptepame kiekvieną pyragėlį. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15min 180C.
Labai labai skanūs pyragėliai. Tešla rieboka, primena sluoksniuotą tešlą, bet minkštutė, lengvutė, įdaras su lengva rūgštele. Labai labai patiko.


Receptas iš: http://www.15min.lt/ji24/receptas/obuoliu-pyrageliai-3456

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą